ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Top 10 legendarnih filmova koji će vas osnažiti!
Ilustracija, Foto: Printscreen

ponosno!

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Top 10 legendarnih filmova koji će vas osnažiti!

Neka od ovih filmskih ostvarenja su apsolutni favoriti u svetu, a nadamo se da će postati i vaši

Objavljeno: 11:40h

U duhu nedelje ponosa Espreso je odlučio da sastavi listu fenomenalnih filmova koji će vas oduševiti!

Neka od ovih filmskih ostvarenja su apsolutni favoriti u svetu, a nadamo se da će postati i vaši. Evo koji filmovi su se našli na našoj listi:

1. ,,Skrivena ljubav"

,,Skrivena ljubav" je filmska adaptacija istoimenog romana italijansko-američkog autora Andrea Acimana, koji je 2019. godine objavio i njegov nastavak- ,,Pronađi me" (eng. ,,Find Me"). Radnja ,,Skrivene ljubavi" se bazira na romansi koja se rađa u ruralnom delu severne Italije 1983. godine. Sve počinje kada porodica nadarenog 17-o-godišnjeg Elija prima studenta Olivera tokom leta kako bi mu njegov otac (profesor arheologije) pomogao da istraži materijal za završni rad.

2. ,,Soba u Rimu"

,,Soba u Rimu" je priča o ljudskoj ranjivosti i povezanosti koja prevazilazi jezičke, kulturološke, rodne i sve ostale barijere. Svoju priču otvara jedne noći kada španjolka Alba upoznaje ruskinju Natašu u italijanskom baru u Rimu i njih dve odlučuju da provedu veče zajedno. Međutim, ubrzo im biva jasno da to neće biti sasvim obično veče.

3. ,,I onda smo plesali"

Radnja ,,I onda smo plesali" se bazira na životu gruzijskog plesača Meraba koji susreće sa novim izazovima u svojoj karijeri, a uz to i finansijskog stanja svoje porodice, ali i romantičnih dilema koje ga more.

4. ,,Kavez za ptice"

,,Kavez za ptice" je zapetljana priča u kojoj dvojica gej muškaraca (Albert i Armand) stvaraju obmanu veka. Nakon što Armand saznaje da se njegov sin ženi, te da želi da upozna buduću ženu i njenu porodicu sa njim, shvata da će morati da prikaže svoj život u potpuno drugačijem svetlu.

5. ,,Producenti"

,,Producenti" donose savršenu dozu komičnog mjuzikla, gde nas upoznaju sa neuspešnim producentom Maksom koji, u cilju spasavanja svoje neslavne karijere prima neurotičnog računovođu Leopolda, i oni se zajedno predaju zadatku.

6. ,,Deca su dobro"

,,Deca su dobro" govori bračnnom paru koji živi u oblasti Los Anđelesa, gde je Nik doktorka, a Džuls je domaćica koja počinje da se bavi dizajnom pejzaža. Svaka je rodila dete koristeći istog donora sperme. Neko vreme žive mirnim i skladnim životom, sve dok njihov sin Lejzer ne izrazi želju da upozna svog biološkog oca.

7. ,,Lažov sa četiri lica"

,,Lažov sa četiri lica" je ujedno dobio naziv po satu koji pokazuje pogrešno vreme na četiri različite strane, i po pabu gde se upoznaju glavni likovi ove priče. Kada se par najboljih prijatelja sastanu u tom irskom pabu u Njujorku, sve deluje jednostavno i idilično. Međutim, istina će uskoro zamrsiti sve planove koje su do tada imali.

8. ,,Naomina i Ilajeva lista zabranjenih poljubaca"

,,Naomina i Ilajeva lista zabranjenih poljubaca" čini neodoljivu zavrzlamu o paru najboljih prijatelja koji žive u Velikoj jabuci, dele tajne i šoljice za kafu dok se kreću kroz zamršen put suočavanja sa traumama, promenama, ljubavlju i prijateljstvom.

9. ,,S ljubavlju Sajmon"

,,S ljubavlju, Sajmon" donosi dirljivu priču o tinejdžeru Sajmonu koji pokušava da se nosi sa raznoraznim izazovima adolescentskog doba, balansirajući između svojih prijatelja, porodice i škole. Sajmon živi u strahu da će tajni ucenjivač otkriti njegov indentitet, dok pokušava da otkrije identitet anonimnog vršnjaka u koga se zaljubio, a koga je upoznao na internetu.

10. ,,Šećerni tatica"

,,Šećerni tatica" svoju publiku upoznaje sa usamljenim meteorologom Šonom u sred njegovog famoznog nervnog sloma. Šon pokušava kroz posao da preboli nedavni raskid, ali ta metoda ipak ne biva adekvatna i on biva poslat na prinudni odmor. Odmah potom angažuje majstora Ernesta. Šon i Ernesto se zbližavaju i postaju prijatelji, bez obzira na klasne i jezičke razlike. Ernesto nudi Šonu ,,rame za plakanje", dok Šon Ernestu pruža predah od napornog i teškog života.

Bonus video:

02:32

Kurir dnevni horoskop za 16.9.2022.

(Espreso/Ana Klikovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.