ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Top 10 fantastičnih filmova za IDEALAN vikend!
Ilustracija, Foto: Printscreen

fantastika!

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Top 10 fantastičnih filmova za IDEALAN vikend!

Uplovite u božanstven svet igre i mašte!

Objavljeno:

Espreso za kraj ove šarenolike sedmice predstavlja top 10 naučno-fantastičnih filmova!

Uplovite u božanstven svet igre i mašte!

Evo nekoliko filmova koje predlažemo da pogledate:

1. ,,Povratak Meri Popins"

,,Povratak Meri Popins" donosi maštovit nastavak priče o legendarnoj dadilji Meri Popins. Ona ovog puta dolazi u dom dece iz prvog dela, koja su sada ljudi i imaju svoju decu, kako bi bila uz njih tokom perioda Velike krize.

2. ,,Tajanstvena bašta"

,,Tajanstvena bašta" predstavlja četvrtu filmsku adaptaciju slavnog britanskog romana iz 1911. godine, koji deli ime sa ovom adaptacijom. Film govori o potresnoj sudbini devojčici Meri Lenoks, čiji život se naglo menja nakon što njeni roditelji umiru od kolere u Britanskoj Indiji 1947. godine.

3. ,,Vili Vonka i fabrika čokolade"

,,Vili Vonka i fabrika čokolade" je zabavna filmska adaptacija popularnog romana Roalda Dala iz 1964., pod nazivom ,,Čarli i fabrika čokolade". Ova adaptacija donosi priču o siromašnom dečaku Čarliju čiji će život promeniti jedna zlatna ulaznica.

4. ,,Letopisi Narnije: Lav, veštica i orman"

Radnja ,,Letopisa Narnije: Lava, veštice i ormana" smeštena je u Londonu tokom Drugog svetskog rata, kada majka Helen, zabrinuta trenutnim okolnostima, odlučuje da petočlanu porodicu preseli u provinciju.Porodica odseda u kući uvrnutog profesora Kirka gde deca, vođena prirodnom radoznalošću otkrivaju orman koji krije svet čudnovate Narnije.

5. ,,Tvoje ime"

Kada srednjoškolka Micuha iz malog grada u Japanu poželi da u sledećem životu bude zgodan dečko iz Tokija, ni ne sanja da će joj se želja ispuniti... i to u sadašnjem životu.

6. ,,Čarli i fabrika čokolade"

,,Čarli i fabrika čokolade" je zasnovana na istom konceptu kao i njen prethodnik ,,Vili Vonka i fabrika čokolade" gde imamo ekcentričnog vlasnika fabrike čokolade koji po prvi put otvara svoja vrata srećnim dobitnicima zlatnih ulaznica sakrivenih u omotu čokolade.

7. ,,Trumanov šou"

Zamislite da Vas tokom čitavog života posmatraju milioni ljudi, da Vi o tome nemate pojma. Kako biste se osećali? I da li biste uspeli da ,,provalite" tajnu? ,,Trumanov šou" istražuje upravo tu ideju kroz život Trumana Berbanka od rođenja pa sve do zrelog doba.

8. ,,Putnici"

,,Putnici" svoje gledaoce vode kroz svemir...Doslovno! Kada se 5,000 volontera dobrovoljno ukrcaju na transportni svemirski brod Avalon, koji će ih odvesti na novu planetu ,,Homestead II", ni ne pomišljaju da će se probuditi pre 120 godina, koliko je potrebno do odredišta.

9. ,,Slučaj Herolda Krika"

Herold Krik živi potpuno običan život; svakog dana se budi u isto vreme, pere zube u određenim brojem poteza, pešači istom ulicom do autobuskog stajališta, uvek dolazi na posao u isto vreme i ništa od navedenog ne dovodi u pitanje punih 12 godina.

10. ,,Kometa"

,,Kometa" prati šestogodišnju vezu pesimističnog Dela i pronicljive Kimberli koji se slučajno upoznaju tokom posmatranja meteorske kiše. Tokom prvog susreta Kimberli deluje nezainteresovano ali Del ne odustaje od nje, znajući skoro instinktivno da im je suđeno da se spoje.

Bonus video:

02:32

Kurir dnevni horoskop za 19.8.2022.

(Espreso/Ana Klikovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.