PUTIN SE OGLASIO O SITUACIJI U NAGORNO-KARABAHU! Samo se on ČEKAO, slušajte šta je REKAO
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREM

DRAMA U SPORNOJ OBLASTI

PUTIN SE OGLASIO O SITUACIJI U NAGORNO-KARABAHU! Samo se on ČEKAO, slušajte šta je REKAO

Dogovor o prekidu vatre između azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih trupa u otcepljenom regionu Nagorno-Karabaha postignut je danas uz posredovanje ruskog mirovnog kontigenta

Objavljeno:

Putin izjavio je danas da ruske mirovne snage aktivno sarađuju sa svim stranama uključenim u sukob u Nagorno-Karabahu i pokušavaju da zaštite civile.

„Naši mirovnjaci veoma aktivno sarađuju sa svim stranama uključenim u ovaj sukob. Daju sve od sebe da zaštite civilno stanovništvo”, rekao je Putin na sastanku sa kineskim ministrom spoljnih poslova Vang Jijem, prenosi Tas.

Dogovor o prekidu vatre između azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih trupa u otcepljenom regionu Nagorno-Karabaha, naseljenom pretežno Jermenima, postignut je danas uz posredovanje ruskog mirovnog kontigenta, saopštile su lokalne vlasti i azerbejdžanski zvaničnici.

Dogovorom je predviđeno povlačenje jermenskih vojnih jedinica i opreme iz Nagorno-Karabaha, kao i razoružavanje lokalnih odbrambenih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je danas da Jermenija nije učestvovala u pripremi teksta sporazuma o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

Nikol Pašinjan
Nikol Pašinjanfoto: EPA-EFE/ILYA PITALEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Dan ranije Azerbejdžan je pokrenuo vojnu operaciju u Nagorno-Karabahu i upotrebio jaku artiljerijsku vatru na tamošnje jermenske položaje. Lokalni zvaničnici su rekli da su u tim napadima ubijene i povređene na desetine ljudi, prenosi Tanjug.

Bonus video:

02:34

GOREĆETE KAO SVEĆE, AKO BUDETE KOLEBLJIVI! Obradović tvrdi da je Vladimir Putin pogibijom Prigožina POSLAO PORUKU IZDAJNICIMA

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.