DA LI JE PUTIN DEMANTOVAO NAVODE O LOŠEM ZDRAVLJU? Oči celog sveta danas bile uprte u ruskog lidera! (FOTO/VIDEO)
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

PROSLAVA DANA POBEDE

DA LI JE PUTIN DEMANTOVAO NAVODE O LOŠEM ZDRAVLJU? Oči celog sveta danas bile uprte u ruskog lidera! (FOTO/VIDEO)

Putin se na paradi pojavio u crnom kaputu, beloj košulji i crnoj kravati, gotovo identično kao i prošle godine

Objavljeno: 12:24h

Oči celog sveta danas su bile uprte u proslavu Dana pobede u Moskvi. I dok su neki sa neizvesnošću čekali da čuju šta će ruski predsednik Vladimir Putin reći u svom tradicionalnom govoru, drugi su zbog spekulacija o njegovom navodnom lošem zdravstvenom stanju čekali da vide upravo njega.

Putin se na paradi pojavio u crnom kaputu, beloj košulji i crnoj kravati, gotovo identično kao i prošle godine.

On je tokom govora, ali i tokom polaganja venca na grob neznanom junaku sve vreme bio ozbiljan.

Mnogima je za oko odmah zapao njegov hod, ali i desna ruka koju je sve vreme držao stegnutom, za razliku od leve.

Na društvenim mrežama se pojavio veliki broj komenatara u kojima se tvrdi da mu je desna ruka bila ukočena, međutim, upoređivanjem snimaka od ranijih godina vidi se da je takvo držanje njegov manir i da ništa ne ukazuje na veće zdravstvene probleme.

Tokom tradicionalnog govora, ruski lider se sve vreme rukama pridržavao za postolje sa kog je čitao, isto onako kao što je to činio i godinama unazad.

Veliko interesovanje za njegov izgled i držanje poraslo je nakon što su poslednjih nedelja sve glasniji navodi o njegovom navodnom lošem zdravstvenom stanju.

Neki lekari i stručnjaci za govor tela ranije su na Tviteru tvrdili da Putin navodno ima Parkinsonovu bolest, pa čak i da boluje od raka.

Glasine u kojima se tvrdi da Putin ima rak štitne žlezde, ozbiljne probleme s leđima, pa čak i psihozu, postale su deo standardnog medijskog diskursa vezanog za Putina.

To se pogoršalo tokom pandemije koorna virusa, kada se Putin nalazio u potpunoj izolaciji, odbijajući da se približi drugim svetskim liderima na globalnim samitima i konferencijama, i zahtevajući od onih s kojima se susretao da se pre toga izoluju i testiraju.

Sukobi u Ukrajini doveli su do toga da mediji i analitičari nagađaju da je s izolacijom ruski predsednik većinu obaveštajnih podataka dobijao od nekolicine određenih osoba koje su možda govorile, a možda i nisu, punu istinu, te da je mogao da zapadne u stanje narcisoidne psihoze.

Kremlj nijednom do sada nije komentarisao ove navode o Putinovom zdravlju.

Član britanskog Parlamenta Lord Denat prokomentarisao je danas za Daily Express da je Putin tokom parade izgledao prilično "naduven" kao i da se sve vreme borio da se stabilno kreće.

1 / 4 Foto: Profimedia

- Čini se da se Putin više ne kreće tako lako kao što smo navikli da viđamo ranije. Svi smo komantarisali da je u licu izgledao poprilično natečeno - rekao je poslanik.

Sve u svemu, čini se da je sa Putinom, za sada, sve u redu i da je svojim pojavljivanjem na paradi demantovao navode o njegovom lošem zdravstvenom stanju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.