PUTIN PLANIRA DA PREDA VLAST? Nastavljaju se navodi o RAKU i lošem zdravlju, ruski lider ide na OPERACIJU???
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

GLASINE

PUTIN PLANIRA DA PREDA VLAST? Nastavljaju se navodi o RAKU i lošem zdravlju, ruski lider ide na OPERACIJU???

Za sada nema nikakvih zvaničnih potvrde da je Putin bolestan

Objavljeno: 11:17h

Dok glasine o lošem zdravlju Vladimira Putina rastu, iz Kremlja su navodno procurele nove informacije da ruski predsednik planira da preda vlast u ruke pomoćnika. Ruski predsednik, prema navodnim insajderskim informacijama, trebao bi da bude podvrgnut operaciji, najverovatnije zbog raka.

Ove glasine su se pojavile nakon što je Telegram kanal General SVR – koji, opet navodno, vodi bivši general-potpukovnik ruske Spoljne obaveštajne službe – rekao da su doktori obavestili predsednika Rusije da će ga operacija onesposobiti „na kratko vreme“. I kao takav, on će navodno, nakratko, predati vlast pomoćniku.

Za sada nema nikakvih zvaničnih potvrde da je Putin bolestan. Međutim, njegova nedavna javna pojavljivanja pokazuju da izgledao drhtavo i natečeno, što je dovelo do spekulacija da on možda pati od više bolesti, uključujući demenciju ili Parkinsonovu bolest.

Sa druge strane, neki veruju da bi sve to mogla biti "smicalica Moskve", kako navodi britanski Mirror, s obzirom na to koliko čvrsto Putinova vlada kontroliše medije u zemlji.

Telegram kanal, za koji se veruje da njime upravlja neko ko koristi pseudonim „Viktor Mihajlovič“, navodno je objavio video u kojem se tvrdi da je predsednik imao dvosatni sastanak sa pomoćnikom Nikolajem Petruševim, sekretarom ruskog Saveta bezbednosti i ranijeg šef Federalne službe bezbednosti, koji bi, navodno, trebalo da bude postrojen da privremeno zameni Putina na nekoliko dana.

Takođe se navodi da je predsednik „jasno stavio do znanja” Patruševu da ga vidi kao „skoro jedinog istinskog poverenika i prijatelja u sistemu vlasti”.

1 / 7 Foto: Profimedia

Tereza ​​Felon, osnivač i direktor Centra za rusko-evropske azijske studije (CREAS) u Briselu, rekla je za Independent da se vidno mnogo spekuliše o zdravlju predsednika Putina.

- Putin je uvek pokušavao da istakne svoju kondiciju i snagu, što je deo njegovog brenda. Bolest se ne uklapa u Putinovu priču o snažnom čoveku koju je Kremlj godinama pažljivo kultivisao. Ovo me tera da se zapitam da li se zaista nešto drugo dešava iza kulisa - istakla je Felon.

Prošle nedelje pojavio se snimak Putina kako se naizgled bori da prikrije ruku koja se trese dok pozdravlja beloruskog lidera Aleksandra Lukašenka.

I dok zbog ovog snimka mnogi spekulišu da je Putin ozbiljno bolestan, medicinski stručnjaci ističu da bez pregleda ne treba uspostavljati dijagnoze, te da se na osnovu snimka ništa ne može ustanoviti.

- Gledajući taj kratak snimak ne mogu naći dokaze na temelju kojih bih mogao reći da kod Putina postoji parkinsonizam - izjavio je Rej Šadhuri, neurolog sa Univerziteta u Londonu za DW.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.