MILANOVIĆU STIGAO ODGOVOR SA SEVERA, PAZITE SAMO ŠTA MU JE PORUČENO!
Zoran Milanović, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

PREPUCAVANJE

MILANOVIĆU STIGAO ODGOVOR SA SEVERA, PAZITE SAMO ŠTA MU JE PORUČENO!

Milanović je u više navrata kazao kako će uložiti veto na ulazak Finske u NATO

Objavljeno: 22:20h

Finska je razbesnela Rusiju objavom da želi ući u NATO. S obzirom na sve pretnje koje dolaze iz Rusije, zabrinjava ovaj period dok Finsku ne štiti članak 5, odnosno dok ne postane članica NATO-a. Zbog toga se nadaju da će proces ratifikacije u zemljama članicama ići što brže.

Finski ministar odgovarao je na pitanje reporterke jedne televizije kako komentariše izjave koje je predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović davao proteklih nekoliko dana.

Finska zastava
Finska zastavafoto: AP/Heikki Saukkomaa

Podsetimo, Milanović je u više navrata kazao kako će uložiti veto na ulazak Finske u NATO, a tražio je isto od sabora. Uslov je da se primi Finsku u NATO, navodio je Milanović, da se promeni izborni zakon u BiH.

Finski ministar osvrnuo se na Milanovićeve izjave.

"Finska je bila jedna od onih zemalja koje su podržavale ulazak Severne Makedonije, Albanije, Zapadnog Balkana u Europsku uniju i uvek smo pozitivno gledali na tu integraciju. Naravno, sad kad mi trebamo pomoć i solidarnost za naš zahtev, nadamo se da će to pokazati zemlje poput Hrvatske.

Pomalo nam je čudno ako naše članstvo u NATO-u bude povezano s nečim na što ne možemo utjecati", izjavio je ministar spoljnih poslova Finske Pekka Haavisto.

( Espreso / Index.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.