MILANOVIĆ U KLINČU SA PLENKOVIĆEM: "Imamo IZDAJNIČKU Vladu, staviću VETO na pozivnicu Finskoj"
Foto: Printscreen/Youtube

burno na hrvatskoj političkoj sceni

MILANOVIĆ U KLINČU SA PLENKOVIĆEM: "Imamo IZDAJNIČKU Vladu, staviću VETO na pozivnicu Finskoj"

Govoreći o Jandrokoviću, rekao je da ga je ”majka molila da ga zbog mira u porodici pusti na miru”

Objavljeno:

Predsednik Zoran Milanović je u poseti Borovu i Vukovaru. U povodu Dana grada Vukovara održao je prigodno obraćanje, a zatim je stao pred novinare. Izneo je nove komentare na aktualnu polemiku koju vodi u medijima s premijerom Andrejom Plenkovićem.

- Kažu da sam zajedno s nekim advokatom izmanipulisao Gotovinu, Čermaka i još neke generale kao udbaške idiote, a onda su juče izjavili da sam se zalagao protiv širenja NATO-a još pre napada Rusije na Ukrajinu. Naravno da jesam, ali širenja na Ukrajinu i Moldaviju, Gruziju... Ali tad niko nije spominjao Švedsku i Finsku. O čemu moramo razgovarati. Takvu laž može plasirati samo udbaška osovina. Takvu laž mogu plasirati samo Udbašenković, Njonjo..., rekao je Milanović.

Zoran Milanović
Zoran Milanovićfoto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Banožić je pre nekoliko dana dao naslutiti mogućnost smanjenja Milanovićevih ovlašćenja vezano uz Zakon o odbrani. Upitan o tome, Milanović je rekao kako ne želi o tome i samo poručio da je Banožić 'jedan smešan čovek'.

- Komplikovana je to materija. Njemu treba uzeti ono što ima, on je sitni kriminalac… Na sve ga podstiče Udbašenković, rekao je Milanović.

Govoreći o Jandrokoviću, rekao je da ga je ”majka molila da ga zbog mira u porodici pusti na miru”.

- Ja sam na hrvatskoj strani, tretiraju nas kao budale, huljski to podupire Plenković. Plenković i ja nismo ista dimenzija, a pritom ne mislim da sam ja viša ili niža. Ja s Rusijom nemam veze. Oni igraju svoju igru, oni su agresor u ovom ratu, a mi imamo kliku na vlasti, kazao je dodavši da se ne boji ni Rusije, niti Ukrajine.

Milanović je najavio i da će na samitu NATO-a staviti veto na pozivnicu Finskoj da uđe u Savez dok se ne reši pitanje Bosne i Hercegovine. Novinari su ga pitali i kako to misli ostvariti, s obzirom da nema podršku Vlade.

- Mi imamo jednu stranu koja je izdajnička, ljudi s privatnim motivima plus što me mrze. To će morati objasniti javnosti. To će biti pritisak na Hrvatsku, ovi su kupljeni, kazao je Milanović.

- Imamo izdajničku vladu, izdaju Hrvate u BiH... A taj narod tamo traži jako malo, samo osnove, državu gde se poštuju nacionalna prava, rekao je Milanović.

Rekao je i kako on ne želi biti simpatičan Briselu, da su "tamo bezveznjaci".

- Pogledajte koliko je puta diplomatija bila suzdržana ili su uložili veto kad su bili napadi na Orbana. Ja se ne slažem s Orbanom, ali to je iživljavanje. Tu sam principijelno na strani Orbana, ne politički. A ove naše šmizle su svaki put bile na strani Orbana, bili su suzdržani, a sad rade protiv Hrvata, rekao je Milanović.

(Espreso / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.