ZAGREBAČKA KLINIKA ODBILA MIRELU! Pobačaj će obaviti u Sloveniji
Mirela Čavajda, Foto: Printscreen/Facebook/mirela.cavajda

SLUČAJ KOJI TRESE REGION

ZAGREBAČKA KLINIKA ODBILA MIRELU! Pobačaj će obaviti u Sloveniji

Ovakav ishod je bio izvestan nakon što se već nekoliko dana govori o tome da hrvatske bolnice nisu opremljene za tu vrstu zahvata

Objavljeno:

Mirela Čavajda pobačaj će obaviti u Sloveniji nakon što su u zagrebačkoj klinici u Petrovoj rekli da nisu u mogućnosti da pruže zdravstvenu zaštitu u skladu sa odlukom drugostepene komisije.

Ovakav ishod je bio izvestan nakon što se već nekoliko dana govori o tome da hrvatske bolnice nisu opremljene za tu vrstu zahvata, piše Dnevnik.hr.

Podsetimo, ministar zdravlja Vili Beroš potvrdio je u sredu da je drugostepena komisija KBC-a Zagreb procenila da su ispunjeni medicinski zakonski preduslovi za prekid trudnoće. Pozvao je Mirelu Čavajdu da se javi u jednu od zagrebačkih bolnica, ali je istovremeno rekao da ako se "odluči na zahvat koji se ne radi u Hrvatskoj, biće joj finansiran zahvat u inostranstvu".

Mirela Čavajda
Mirela Čavajdafoto: Printscreen/Instagram

Advokat Mirele Čavajde, Vanja Jurić je ranije u četvrtak rekla da je odluka drugostepene komisije "jedina koja je po zakonu mogla biti donesena" te da "možemo biti zadovoljni zbog svih žena u budućnosti".

Mirela Čavajda
Mirela Čavajdafoto: Facebook/mirela.cavajda

- Sada konačno crno na belo imamo odluku koja će svim drugim ženama omogućiti da ostvare svoja prava i u tom smislu smo zadovoljni - rekla je.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.