ĐOKOVIĆ ĆE IGRATI!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

DEFINITIVNO JE

ĐOKOVIĆ ĆE IGRATI!

Nastupiti sa Rafom, Rodžerom i Endijem - tri moja najveća rivala - biće stvarno jedinstven trenutak u istoriji našeg sporta - izjavio je Đoković

Objavljeno: 08:59h

Srpski teniser Novak Đoković učestvovaće na Lejver kupu zajedno sa ostalim članovima "velike četvorke".

Đoković će se pridružiti domaćinu Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu i Endiju Mariju u "Timu Evrope".

Ova mogućnost je prvi put najavljena tokom Vimbldona, a organizator je sada potvrdio vest.

Lejver kup, takmičenje koje je pokrenuo Federer sa svojim timom a koje je nazvao u čast čuvenog Roda Lejvera, ove godine se održava u londonskoj "O2" areni od 23. do 25. septembra.

Novak se poslednji put na Lejver kupu takmičio 2018. godine u Čikagu, kada je sa Evropljanima osvojio trofej šampiona.

- Uzbuđen sam zbog povratka u Tim Evrope. Ovo je jedino takmičenje u kom igrate kao tim sa momcima protiv kojih se uglavnom takmičite. Igrati sa Rafom, Rodžerom i Endijem – tri moja najveća rivala – biće stvarno jedinstven trenutak u istoriji našeg sporta - izjavio je Đoković.

"Velika četvorka" osvojila je Vimbldon svaki put još od 2003. godine, a ukupno ima 66 grend slem titula (Nadal 22, Đoković 21, Federer 20, Mari 3). Jasno, "Velika trojka" je mnogo prikladniji izraz, ali Mari je imao period kada je zaista dominirao.

1 / 7 Foto: EPA/Kamil Krzaczynski

- Nisam mogao ni da zamislim da imam četiri ikone našeg sporta u jednom timu. Znam da oni shvataju važnost ovog trenutka i da će biti spremni. Svake godine naš cilj je da pobedimo. Sa njima... Sviđaju mi se naše šanse - rekao je kapiten Tima Evrope, legendarni Bjern Borg.

Tim Evrope nikada nije izgubio na Lejver kupu, slavivši u Pragu 2017, Čikagu 2018, Ženevi 2019. i Bostonu 2021.

I dalje nisu poznata poslednja dva učesnika postave Tima Evrope, dok Tim sveta Džona Mekinroa zasad sačinjavaju Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Amerikanac Tejlor Fric i Argentinac Dijego Švarcman.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.