ŠOK! OTKAZANI SVI TURNIRI - Đoković je uvek bio dobrodošao!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

katastrofa!

ŠOK! OTKAZANI SVI TURNIRI - Đoković je uvek bio dobrodošao!

Koronavirus ponovo kvari planove

Objavljeno: 17:24h

Asocijacija teniskih profesionalaca objavila je da su otkazani svi turniri koji su bili planirani u Kini ove godine, a takođe je dodala šest turnira u periodu od 19. septembra do 23. oktobra.

Najveći turnir koji su iz ATP otkazali je svakako Masters u Šangaju, a takođe se neće igrati ni turniri u Pekingu, Čengduu i Žuhaiju. Kao razlog navode se ograničenja zbog pandemije koronavirusa, koji je i treću godinu zaredom doveo do otkazivanja kompletne kineske turneje.

Novak Đoković, Masters Šangaj, ATP
foto: Profimedia

Iz vladajućeg tela muškog tenisa potvrdili su da su jednogodišnje licence za turnire 250 dobili San Dijego (od 19. do 25. septembra), Seul i Tel Aviv (od 26. septembra do 2. oktobra), Firenca i Hihon (od 10. do 16. oktobra) i Napulj (od 17. do 23. oktobra). Iz ATP su prvi put jednogodišnje licence izdali 2020, baš zbog pandemije koronavirusa, s ciljem da bi se igračima pružile prilike da igraju, ali i da bi se istražila nova tržišta.

Uz sve pomenuto, turnir u Astani će biti ATP 500, a ne 250, isto kao i onaj u Tokiju.

Svi ostali turniri koji su zakazani do kraja sezone biće igrani po planu, a kulminacija će uslediti u novembru, kada su na programu završni Masters sezone u Torinu i NextGen turnir u Milanu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.