MA KAKVA ATP LISTA, FEDERER PAO NA BERZI: Siroma' Švajcarac izgubio 200.000.000 dolara!
De, de: Novak Đoković i Rodžer Federer, Foto: Profimedia

auu

MA KAKVA ATP LISTA, FEDERER PAO NA BERZI: Siroma' Švajcarac izgubio 200.000.000 dolara!

Deo ogromnog bogatsva koje je zaradio od nagradnih fondova i još više sponzora, Federer je uložio u kompaniju sportske opreme

Objavljeno: 08:34h

Rodžer Federer uskoro puni 41 godinu, ali planira povratak na teren kako bi veličanstvenu karijeru završio pod svojim uslovima, a možda i još jednom napao grend slem titulu - donekle realno jedino na Vimbldonu, gde je nedavno kraljevski dočekan na proslavi 100 godina Centralnog terena.

Ipak, kao svaki Švajcarac, ništa ne prepušta slučaju i postepeno se priprema za penziju. A deo ogromnog bogatsva koje je zaradio od nagradnih fondova i još više sponzora, Federer je uložio u kompaniju sportske opreme "On".

1 / 5 Foto: EPA/Andy Rain

Međutim, deonice ove kompanije su na nestabilnom tržištu doživele veliki pad vrednosti - sa 39.95 dolara na 17.37.

- Nije poznato tačno koliko deonica Rodžer ima u toj kompaniji, ali se ranije pisalo da je njegov udeo oko tri odsto. To znači da je zbog pada deonica izgubio oko 200 miliona dolara - navode tamošnji mediji.

Portal "Switzerland times" objasnio je razloge za ovakva dešavanja i istakao da sve može brzo da se promeni.

- Postoji dosta razloga za pad, rat u Ukrajini, pandemija koronavirusa, sve to ima veliki uticaj i na tržište. Uz to treba naglasiti da je berza nepredvidiva i da bi skokom deonica u kratkom vremenskom razmaku sve to mogao da nadoknadi, pa čak i da ekspresno i zaradi još više - piše u tekstu.

Rodžer Federer
foto: Facebook/Roger Federer-Najbolji medju najboljima

Sedište ove kompanije je u Cirihu i za sada nema previše informacija oko Federerovog udela niti eventualnih planova za dalje.

Inače,Rodžer se trenutno nalazi na odmoru u Grčkoj gde su se sa njim slikali i pojedini srpski turisti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.