PIKSI SE DOTAKAO DVA IGRAČA SRBIJE, POMENUO I DEBITANATE!
Dragan Stojkovic Piksi, hrabro deluje pred meč sa Švedskom, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

PRED LIGU NACIJA!

PIKSI SE DOTAKAO DVA IGRAČA SRBIJE, POMENUO I DEBITANATE!

"Da li će biti lako? Neće, traže refanš"

Objavljeno:

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se javnosti pred duele Lige nacija koje "Orlovi" igraju protiv Švedske i Norveške.

Strateg našeg nacionalnog tima je često u poslednje vreme išao da uživo gleda utakmice reprezentativaca u klubovima.

PIKSI, SPREMAJ REVANŠ: Norvežani ostali bez GLAVNE poluge pred gostovanje Srbije!

- Vidim da im je bilo drago me vide. Moji odlasci su više bili podređeni tome da im dam na značaju i da iskoristimo vreme da popričamo o nekim obavezama koje predstoje. Nisam ništa preterano bio iznenađen na njihove igre i to što sam video na terenu, to vidim i preko televizije. Jednostavno, taj odnos mene kao selektora i njih kao igrača je malo i prisniji, s obzirom na to da sam odlučio da malo proputujem i da prodiskutujemo na licu mesta - rekao je Stojković.

Potom je govorio o debitantima koji su se našli na spisku, a dotakao se i Predraga Rajkovića i Nikole Milenkovića koji će propustiti ovo okupljanje.

ODBIO KANADU, PA DOČEKAO POZIV SRBIJE! Veliki dan za Stefana Mitrovića!

- Rajković je suspendovan, Milenković ima povredu i verujem kao i on da će se brzo vratiti. Sigurno da je on važan igrač i očekujem da se što pre vrati na teren. Što se tiče dvojice debitanata... Trebalo je trojica da ih bude, ali za sada su dvojica. To su igrači sa potencijalom. Babić je na poziciji na kojoj igra kapiten svog tima i on je bio član generacije sa Novog Zelanda. Moja želja je da ga vidim uživo. NJegove konstantne igre u Primeri zaslužuju pažnju. Što se tiče Stefana Mitrovića, on je budućnost srpskog fudbala. Mlad je, ali njegove karakteristike meni izgledaju odlično, to su brzina i hrabrost da probleme jedan na jedan rešava sa autoritetom. Znate i sami da postoji mogućnost da bira između dve zemlje, moja procena i saradnika je da takvi igrači treba da igraju za svoju otadžbinu.

Istakao je da je ovo spisak za mečeve Lige nacija, ne i Mundijal.

Dragan Stojković Piksi
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Ovo je spisak igrača je sastavljen za mečeve u Ligi nacija, tako da ne bih da govorim o Mundijalu u Kataru. Prioritet ovog okupljanja su ove sada obaveze. Na ovom spisku je 27 igrača i kompletan fokus je usresređen na Švedsku i Norvešku - istakao je selektor.

Dotakao se upravo i narednih rivala u Ligi nacija.

PIKSI ODRŽAO SASTANAK! Selektor Srbije okupio članove stručnog štaba, a poznato i kada saopštava spisak! (FOTO)

- Idemo korak po korak. Maksimalan fokus je na utakmici sa Švedskom, gde je imperativ pobeda. Učinićemo sve. Da li će biti lako, neće. Švedska je vrlo dobra ekipa, verovatno traže revanš zbog utakmice u Stokholmu. Na nama je da pružimo maksimum. Neće biti lako, a kada ta utakmica prođe razmišljaćemo o poslednjoj. Srbiji nikad nije bilo lako i nije ništa dobijala na tacni, uvek smo morali da se mučimo i tako će biti i ovaj put. Idemo meč po meč, a u ovom momentu je Švedska prioritet svih prioriteta. Pokazali smo da smo u igri uprkos porazu u Beogradu od Norveške, iako je bio nezaslužen po meni, ali se desio. Nije nikakva tragedija ako ne budemo prvi, taman posla. Mi ćemo učiniti sve da dođemo do nekog cilja i verujem da možemo, zašto da ne? Bitno je da igrači veruju u svoj talenat i na njima je da to pokažu to na terenu.

Podsetimo, Srbija dočekuje Švedsku u subotu od 20.45. Nakon toga sledi gostovanje Norveškoj koje je na programu 27. septembra u isto vreme.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.