TURBULENTAN PERIOD ZA SRBIJU, PIKSI JE BIO JASAN: "To su igrači sa srpskim prezimenima, mislim da smo bili nemarni"
Dragan Stojković Piksi govorio je otvoreno pred medijima, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

dilema oko igrača!

TURBULENTAN PERIOD ZA SRBIJU, PIKSI JE BIO JASAN: "To su igrači sa srpskim prezimenima, mislim da smo bili nemarni"

Nije bio u Milanu da bi gledao Krunića nego Samardžića

Objavljeno:

Srbija će u narednom periodu odigrati još dve utakmice Lige nacija, što će biti poslednje zvanične utakmice pred Svetsko prvenstvo u Kataru.

Jedno od pitanja novinara bilo je o Lazaru Samardžiću, koji igra za Udineze i potencijalno je "pojačanje" za reprezentaciju Srbije.

DA LI JE OVOM REČENICOM ODJAVIO PIKSIJA? Odbio je Milan i Barsu, a izgleda će i reprezentaciju Srbije

- Nisam bio u Milanu da bih gledao Krunića nego Samardžića. Imali smo jedan telefonski razgovor početkom septembra gde sam mu objasnio namere i želje, a koliko sam primetio nije bilo dileme da li će igrati za Nemačku ili Srbiju. Dogovor je da u sledećem ciklusu u martu sledeće godine, ako bude nastavio da igra dobro, da bude na spisku i debituje za Srbiju. To je ono što smo uradili sa naše strane. Na svima njima je da izaberu, ako već imaju izbor. Po meni tu nema nikakve dileme, to su igrači sa srpskim imenima i prezimenima - rekao je Stojković.

Potom je govorio o njegovim kvalitetima u igri.

PIKSI DOČEKAN KAO BOG! Selektor Srbije POGREJAO ATMOSFERU pred Mundijal - naježićete se! (FOTO)

- Ovo je već druga sezona da igra za Udineze u jednoj od najjačih liga. Definitivno igrač koji poseduje potencijal i te kvalitete. Njegova leva noga je izvanredna, pregled igre takođe. Ono što sam primetio već jedan duži period njegove participacije u igri zaslužuje pažnju. Nema tu neke velike filozofije i ne treba praviti od toga neke naslove. Važno je da su zdravi i opredeljeni da igraju za Srbiju. U prošlosti se pokazivalo da smo ostajali bez nekih igrača... Mislim da smo bili nemarni, da ne pominjem imena. To je sve život, ja ne želim da pravim greške u startu, a da imamo sve na dlanu. Na meni je da uputim poziv, da im pokažem da nam je stalo, a na njima je da odluče za koga će. Mislim da tu neće biti problema. Njegovo godište je takvo da je on tek na početku fudbalske karijere - poručio je Piksi.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.