EVO GDE NIKAKO NE TREBA DA BACATE TALOG OD KAFE: Uopšte nije naivno
Talog od kafe, Foto: Printscreen/Youtube/Vrata Zdravlje

OBRATITE PAŽNJU

EVO GDE NIKAKO NE TREBA DA BACATE TALOG OD KAFE: Uopšte nije naivno

Kafa je jedno od najpopularnijih pića i mnogi ljudi ne mogu zamisliti svoje jutro bez nje. Rado posežemo za njom i popodne. Njen ukus i miris efikasno nam podiže raspoloženje. Međutim, morate imati na umu da kafa može da nam pravi probleme

Objavljeno: 13:55h

Veliki problem je talog kafe koji je ostao od kafe. Često ih na prvi refleks jednostavno isipamo u sudoperu. Ovo je greška koja može dovesti do začepljenja cevi. Nije bolja ideja ni WC šolja. Nisu ni kante za smeće i ne bi ih trebalo koristiti na taj način.

Nisu svi svesni, ali talog kafe je bio otpad i trebalo bi da ide u ovako obeležen kontejner. Umesto u sudoperu, hajde da ih bacimo u odgovarajuću kantu, istu onu koju imamo za otpad od hrane. Tu treba da nađu kore od povrća i voća, ljuske jaja, talog od kafe i čaja, uvenulo cveće i biljke i ostaci biljne hrane.

Međutim, pre nego što se rešite taloga kafe, vredi znati neke zanimljive upotrebe ostataka popularnog pića. Ispostavilo se da može biti pd koristi za vas, na primer u vašoj bašti. Odlično deluju kao đubrivo, samo ih posipajte po zemlji. Takođe za biljke u saksiji.

1 / 10 Foto: Printscreen/Youtube/Priroda Zdravlje

Talog od kafe obezbeđuje važne hranljive materije kao što su azot, fosfor, magnezijum, kalijum i bakar. Takođe imaju blago kiseli pH, tako da neutrališu kalcijum koji se nalazi u slavini.

Druga upotreba ostataka kafe je da se napravi neutralizator mirisa i apsorber vlage. Samo je osušite, stavite u široku posudu i stavite u frižider ili ormar. Možete dodati malo svog omiljenog eteričnog ulja.

Sve popularniji način korišćenja taloga od kafe je zamena soli i peska na trotoaru. Takođe sprečavaju klizanje, a istovremeno su ljubazniji prema okolini i našoj obući.

Ako primetite mrave u kuhinji, na terasi ili bilo gde u stanu dovoljno je da na tacnu stavite talog iz dve šoljice i mravi će se povući jer zapravo beže od tog mirisa. U slučaju da imate baštu a primetili ste puževe, pospite talog od kafe oko cveća i neće ih više biti.

Talog od kafe pomešajte s vodom kojom zalivate cveće i dobićete prirodnu prehranu za svoje biljke.

Koristite ga za piling i anticelulit masažu. Grube čestice i kiseli sadržaj kafe deluje kao savršen piling za kožu. Pomešajte talog kafe s malo vode i kokosovim uljem i koristite pri tuširanju jer efikasno skida mrtve ćelije sa kože. To vam može pomoći da smanjite celulit masažom baš na tim mestima gde ga ima.

I još nešto

Malo taloga od kafe stavite u pepeljaru i neugodan miris cigareta brzo će nestati

Stavite osušeni prah od kafe u teglicu bez poklopca ili umotajte u salvetu i stavite u frižider. Kafa u ovom slučaju deluje kao prirodni osveživač, jer će pokupiti sve neprijatne mirise od namirnica.

Kada ljuštite luk ili pripremate ribu, protrljajte ruke talogom od kafe. Miris ovih namirnica sa vaših dlanova i prstiju brže će nestati.

Pomoću štapića za uši nanesite talog od kafe na ogrebotine na drvenom nameštaju i ostavite desetak minuta da odstoji, a onda obrišite pamučnom krpom. Oštećenja na drvenim delovima biće manje vidljiva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.