OVA STVAR OTPUŠAVA WC ŠOLJU NAJBOLJE DO SAD: Ni dinar nećete potrošiti na MAJSTORE (VIDEO)
Wc šolja, Foto: Profimedia

ISPROBAJTE

OVA STVAR OTPUŠAVA WC ŠOLJU NAJBOLJE DO SAD: Ni dinar nećete potrošiti na MAJSTORE (VIDEO)

Nikada nije bilo lakše da otpušite wc šolju! Nema potrebe da zovete vodoinstalatera, sve možete sami

Objavljeno: 13:42h

Iskombunujte ova dva trika za otpušavanje, garantovano deluju. Nećete potrošiti ni dinara na majstore, a rešićete ogroman problem.

Prvo što treba da uradite jeste da u većoj čaši pomešate 1 šoljicu sode bikarbone i 2 šoljice alkoholnog sirćeta. Sipajte smesu u WC šolju i sačekajte pola sata da smesa počne da „nagriza“ sadržaj. Možete da dodate i malo tople vode, to će ubrzati proces. Nakon pola sata pustite vodu. Ako „fekalije“ ne nestanu potpuno, svakako će se smanjiti.

Tada primenite i ovu „caku“. Praktično je besplatna, jer sve što vam je potrebno već imate u kući – a to je plastična flaša od 1,5 ili 2 litra. Prvo stavite rukavice. Napunite flašu toplom vodom. Stavite palac na otvor kako tečnost ne bi izašla i okrenite je grlom na dole i spustite na samo dno WC šolje. Sklonite palac i ispustite vodu iz flaše pod pritiskom.

A da li znate kako Korejci otpušavaju wc šolju?

Svima nam se ovo barem jednom desilo i prisetite se samo koliko ste bili očajni. Zapušena wc šolja jedna je od najgorih kućnih kvarova, ali ovaj trik Južnokorejaca će vam promeniti život. Ali stvarno!

Agonija čekanja dok vodoinstalater dođe, širenje neprijatnog mirisa po kući sada je daleko iza vas.

U videu u kojem je predstavljena ova brilijantna caka, prljava voda i toalet papir ispunjavaju WC šolju skoro do vrha, a onda se dešava magija. Pre nego što ga odgledate, upozoravamo vas da nije za gadljive.

I pre nego što kažete da u Srbiji nigde nema da se kupi ova folija koju oni zovu "Pongtu", imamo dobre vesti. Isti efekat postići ćete i sa najobičnijom plastičnom folijom koju ćete pažljivo zalepiti na suvu ivicu šolje u dosta slojeva. Folija će napraviti vakum i začas otpušiti vašu šolju!

U ovom videu sve je lepo objašnjeno, a sudeći po komentarima onih koji su ga isprobali, ovaj trik zaista radi.

Kada vam se sledeći put desi ovakva nezgoda, znate šta vam je činiti!

Kako da vam WC šolja zablista?

1 / 14 Foto: Profimedia

Dosta vam je hemije, bacanja novca na skupe preparate koje očiste, ali isprazne novčanik. Verovatno će vam poslužiti ovaj recept, i te kako korisne paste za čišćenje toaleta od kamenca i bakterija koja će obaviti isti posao kao neko skupo hemijsko sredstvo, ali sa puno manje novca.

Brzo i lako ćete očistiti toalet sa ovom antibakterijskom pastom.

Potrebni sastojci:

– 2 kašike soda bikarbone

– 1 kašika deterdženta za suđe

– Eterično ulje eukaliptusa ili lavande, a možete koristiti i limunsku travu ili mentu

– Posuda u koju ćete staviti ove sastojke

Postupak:

U posudicu nakapajte po 5 kapi eteričnog ulja. Dodajte deterdžent i sodu bikarbonu i vrlo malo vode, dobro izmešajte. Po potrebi dodajte još vode ili sodu bikarbonu dok ne dobijete srednje gustu, kremastu pastu.

Na četku kojom inače čistite wc šolju sipajte malo paste, i četkom iščetkajte čitavu unutrašnjost (slobodno dodajte još paste koliko želite). Ostavite da odstoji oko 10 minuta i potom pustite vodu. Rezultat je izvanredan.

Dodatni savet

Spomenuta eterična ulja imaju antibakterijska svojstva.

Soda bikarbona će dezinfikovati ali i temeljno ukloniti svu prljavštinu i kamenac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.