NE BACAJTE TALOG OD KAFE! Evo kako ga možete ISKORISTITI
Talog od kafe, Foto: Printscreen/Youtube/Vrata Zdravlje

vaŽno

NE BACAJTE TALOG OD KAFE! Evo kako ga možete ISKORISTITI

Celulit predstavlja ozbiljan problem za žene, a možete da ga uklonite jedino ako saznate šta je razlog njegovog nastajanja

Objavljeno: 13:54h

Celulit nije samo kozmetički nedostatak. Ovo je prava bolest koja se zove ginoidna lipodistrofija ili upala u vlaknima vezivnog tkiva. Poremećaj se javlja kod žena svih uzrasta, pretvarajući delikatnu kožu u izgled pomorandžine kore. Važno je znati osnovni uzrok kako biste izabrali pravi način za rešavanje problema.

Uzroci celulita

Sloj potkožnog tkiva sadrži sloj masnog tkiva. Sigurno ga drže vezivna vlakna koja stvaraju neku vrstu okvira u obliku saća ili pruga. Ako osoba dobije višak kilograma, povećava se broj masnih ćelija, ćelije se prelivaju, menja se struktura i izgled kože.

Celulit nije samo problem gojaznih ljudi. Ovo je zapaljenski proces u potkožnom tkivu, u kojem je poremećena cirkulacija krvi tkiva, dolazi do stagnacije limfe i viška tečnosti. Uzroci pojave nisu uvek povezani sa prejedanjem i gojaznošću.

Kršenje strukture masnog tkiva

Kod lepšeg pola kolagena vlakna čine okvir u obliku traka. Kako starimo, proces regeneracije vezivnog tkiva se usporava, prestaje da se rasteže. Kod muškaraca, defekt je manje primetan zbog jačeg pleksusa, koji podseća na gustu mrežu.

Nepravilna ishrana

Uz prekomernu konzumaciju slatkiša, gazirane vode i ugljenih hidrata, dolazi do povećanja nivoa šećera u krvi. Bez znanja osobe, razvija se stanje predijabetesa, pretvarajući se u dijabetes tipa 2. Celulit je jedna od manifestacija ove opasne bolesti.

Ako se u organizam stalno unosi prevelika količina kalorija, nivo hormona adiponektina u krvi se smanjuje. Kontroliše stanje masnog tkiva, formira posebne ćelije ispod kože, čuvajući kalorije u depou. Sa njegovim nedostatkom, rezerve se formiraju haotično, akumuliraju se u obliku tuberkula.

Nedostatak fizičke aktivnosti

1 / 21 Foto: Printscreen/Youtube/Priroda Zdravlje

Prilikom izvođenja vežbi mišići se kontrahuju, rad krvnih sudova se poboljšava, protok krvi se ubrzava. Mišićna vlakna iznutra stvaraju efekat masaže, smanjujući broj masnih ćelija. Sa gojaznošću i nespremnošću za bavljenje sportom, razvija se celulit.

Ishemija masnog tkiva

Sa akumulacijom velike količine masti, tkiva doživljavaju povećanu potrebu za kiseonikom. Ako se ne zadovolji, počinje proces mutacije nekih gena, menja se struktura potkožnog tkiva. Pritišće zidove krvnih sudova, čineći ih krhkim. Proces snabdevanja krvlju i ishrane je poremećen, pojavljuju se karakteristične rupice.

Hormonske promene

Kod žena, celulit nastaje kada se poveća hormon estrogen. Njegov nivo se menja tokom trudnoće i laktacije, sa tumorima jajnika ili nadbubrežnih žlezda. Problem se može pojaviti pri produženoj upotrebi oralnih kontraceptiva.

Topli piling od kafe protiv celulita

Celulit
foto: Profimedia

Potrebno je:

100 g mlevene kafe; 20-25 g cimeta u prahu; 1 supena kašika tinkture crvene paprike; čista voda.

U staklenoj ili zemljanoj posudi dobro pomešati sve navedene komponente dok se ne dobije homogena masa bez grudvica. Nakon kupanja ili tuširanja, nežno je nanesite na kožu butina, zadnjice i stomaka. Masirajte rukama ili četkom 8-10 minuta, a zatim isperite hidratantnim gelom ili sapunom.

Piling od kafe sadrži korisne supstance koje će pomoći da se vidno smanji celulit. Kofein i crvena paprika normalizuju limfnu drenažu, eliminišu zagušenje, poboljšavaju cirkulaciju krvi. Cimet stimuliše protok krvi, pokrećući regeneraciju kolagenih vlakana. Uz redovnu upotrebu, koža postaje ravnomernija i glatkija.

Borba protiv celulita je složen proces koji uključuje pravilnu ishranu, fizičku aktivnost i kozmetičke procedure. Piling od kafe može da umanji pojavu "pomorandžine kore", vrati tonus kože, dopuni anticelulit masažu i obloge za telo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.