Zoran Milanović, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

PREPUCAVANJE

MILANOVIĆU STIGAO ODGOVOR SA SEVERA, PAZITE SAMO ŠTA MU JE PORUČENO!

Milanović je u više navrata kazao kako će uložiti veto na ulazak Finske u NATO

Objavljeno: 12.05.2022. 22:00h > 22:20h

Finska je razbesnela Rusiju objavom da želi ući u NATO. S obzirom na sve pretnje koje dolaze iz Rusije, zabrinjava ovaj period dok Finsku ne štiti članak 5, odnosno dok ne postane članica NATO-a. Zbog toga se nadaju da će proces ratifikacije u zemljama članicama ići što brže.

Finski ministar odgovarao je na pitanje reporterke jedne televizije kako komentariše izjave koje je predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović davao proteklih nekoliko dana.

Finska zastavafoto: AP/Heikki Saukkomaa

Podsetimo, Milanović je u više navrata kazao kako će uložiti veto na ulazak Finske u NATO, a tražio je isto od sabora. Uslov je da se primi Finsku u NATO, navodio je Milanović, da se promeni izborni zakon u BiH.

Finski ministar osvrnuo se na Milanovićeve izjave.

"Finska je bila jedna od onih zemalja koje su podržavale ulazak Severne Makedonije, Albanije, Zapadnog Balkana u Europsku uniju i uvek smo pozitivno gledali na tu integraciju. Naravno, sad kad mi trebamo pomoć i solidarnost za naš zahtev, nadamo se da će to pokazati zemlje poput Hrvatske.

Pomalo nam je čudno ako naše članstvo u NATO-u bude povezano s nečim na što ne možemo utjecati", izjavio je ministar spoljnih poslova Finske Pekka Haavisto.

( Espreso / Index.hr )