MALO KO ZNA DA JE OVAJ ČOVEK BIVŠI MUŽ MAJKE VOLK: Isplivala i FOTKA, nećete VEROVATI kako IZGLEDA (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

bacite pogled

MALO KO ZNA DA JE OVAJ ČOVEK BIVŠI MUŽ MAJKE VOLK: Isplivala i FOTKA, nećete VEROVATI kako IZGLEDA (FOTO)

Kao stipendista francuske vlade, započela je postdiplomske studije na Novoj Sorboni u Parizu, a završila ih na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je magistrirala tezom „Drame Žan-Pol Sartra na jugoslovenskim scenama

Objavljeno: 18:24h

Maja Volk srpski je scenarista, pisac, fado muzičar i univerzitetski profesor.

Profesor dr Maja Volk je rođena 30. januara 1959. godine u Beogradu. Ćerka je dr Petra Volka, filmskog i pozorišnog kritičara i Mirjane Kodžić, glumice. Završila je srednju muzičku školu „Josip Slavenski“, odsek za klasičnu gitaru i diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Uporedo sa studijama dramaturgije, studirala je engleski i španski jezik na Filološkom fakultetu.

Maja Volk
foto: Printscreen Instagram

Kao stipendista francuske vlade, započela je postdiplomske studije na Novoj Sorboni u Parizu, a završila ih na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je magistrirala tezom „Drame Žan-Pol Sartra na jugoslovenskim scenama“.

Njena knjiga „Dramaturgija modernog američkog filma od 1970-1990“, u izdanju Instituta za film 1995. godine, ujedno je i njen drugi doktorat iz oblasti filmologije

1 / 4 Foto: Printscreen: Instagram/majazmaja59

Kao stipendista švedske vlade, u Stokholmu izučavala stvaralaštvo Augusta Strindberga, da bi doktorirala 30. oktobra 1991. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, odbranivši tezu „Dramaturgija Augusta Strindberga u svetlu njegovih pozorišnih teorija“.

Drugi doktorat iz oblasti filmologije je odbranila knjigom „Dramaturgija modernog američkog filma od 1970-1990“, u izdanju Instituta za film 1995. godine.

Prvi igrani dugometražni film rađen po njenom originalnom scenariju je „Lager Niš”, u produkciji „Centar filma“, u režiji Miomira Stamenkovića, 1987. godine. Njen drugi igrani film, „Čudna noć”, u režiji Milana Jelića, prikazan je na poslednjem festivalu Jugoslovenskog filma u Puli, 1990. godine.

Maja Volk
foto: preentscreen, facebook

Od 1981. do 1986. godine bila je zaposlena u „Centar filmu” kao filmski dramaturg, gde je radila na oko stotinu projekata, od kojih je realizovano dvadesetpet dugometražnih igranih filmova i desetak dokumentarnih filmova.

Maja Volk je mama troje dece, Milene, Teodore i Mihajla, koje je dobila u prvom braku. Najstarija naslednica Milena koja se udala je objavila je na Instagramu fotografiju sa ocem, na kojoj vidimo veliku fizičku sličnost među njima.

Dramaturg Maja Volk je 2013. tokom učešća u "Velikom bratu" otkrila da je nejna najveća ljubav muškarac kojeg je upoznala sa 18 godina, da tada nije znala to, i da se zatim desio brak sa drugim muškarcem:

– Udala sam se za njegovog drugara i proživela divnih 16 godina u braku i rodila troje dece – rekla je u ispovedaonici.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.