UPRAVO JE JAVLJENO: Umrla POZNATA GLUMICA, TUGA
Foto: Printcsreen/Youtube/ Aleksander P

crne vesti

UPRAVO JE JAVLJENO: Umrla POZNATA GLUMICA, TUGA

Njene uloge će sve pamtiti

Objavljeno: 17:08h

Ovaj svet je napustila još jedna poznata glumica.

Javljene su strašne vesti.

Porodica je u velikom šoku.

Njene uloge će sve pamtiti.

Glumica
foto: Printcsreen/Youtube/ Aleksander P

Poznata glumica je stvorila nezaboravnu predstavu Kargulove ćerke, u trilogiji „Sami Svoi“. Glumica je tvrdila da joj je filmska karijera došla slučajno.

Sa 16 godina pridružila se glumačkoj ekipi filma „Lenjin u Poljskoj“, koji govori o prvom sovjetskom vođi u Poljskoj. Kusmierska je igrala Ulku, mladu gorštaku, siročetu odgajanu u Lenjinovom domu i tretiranu kao ćerku.

Godine 1970. diplomirala je na Odseku za glumu PVST-a u Varšavi. Pored pomenutog „Samich his“, pojavila se u mnogim televizijskim emisijama i serijama, uključujući „Noći i dane“ u režiji Jerzija Antczaka.

1 / 4 Foto: Printcsreen/Youtube/ Aleksander P

Nastupala je i u pozorištima u Varšavi: Ziemia Mazoviecka (1970-77), Buffo (1977), Sirena (1977-79), Komedia (1983-90) i Severna (1990-91). Poslednji put se pojavila na ekranu u seriji "Przisłeda" iz 1984. godine.

Gledaoci su često mogli da čuju njen glas – Kusmierska je postala sinhronizovana glumica. Govorila je u animacijama kao što su „Flintstonovi“, „Avanture Mikija Mausa i Donalda Daka“, „Pačje priče“, „Tom i Džeri“. Radila je i na sinhronizaciji u bajkama: „Skubi Du”, „Bagz zeka”, „Deksterova laboratorija”.

Privatno, glumica je bila supruga Ireneuša Kocilaka - glumca pozorišta Vspołczesni u Varšavi.

Godine 2002. Ilona Kusmierska-Kociłak je dobila nagradu „Kristalni grant“ na Festivalu komedije u Lubomiru.

Glumica
foto: Printcsreen/Youtube/ Aleksander P

U trenutku smrti, glumica je imala 74 godine.

Iznenada i neočekivano preminuo... Juče ste svirali u blizini Vroclava u društvu porodice Sami Svoi, na godišnjicu njenog osnivanja...“ – počinje Ireneuš Kocilak.

Ilona Kusmierska-Kociłak je rođena 16. juna 1948. godine u Zabrzeu. Godine 1970. diplomirala je na Državnoj višoj pozorišnoj školi u Varšavi. Mogli ste da je vidite ne samo na platnu, već i na sceni jednog prestoničkog pozorišta, uključujući Teatr Ziemia Mazoviecki, Buffo, Sirena i Teatr Komedia. ; l. Osim pomenute uloge Jadzke Pavlakove u trilogiji Silvester Čečinske, i u filmovima „Lenjin u Poljskoj“, „Noce i dnie“ ili „Treća granica“.

Glumica
foto: Printcsreen/Youtube/ Aleksander P

Ona nije samo režirala sinhronizaciju, već je i sama ozvučala mnoge likove. Bila je glas Mini Maus, Džudi Džetson, ili čak Zizije iz "Pačjih priča"

Nedelja, 18. septembar, ući će crnim slovima u istoriju poljske kinematografije. Ona nije bila samo voljena filmska glumica i reditelj sinhronizacije, već i voljena i voljena majka, supruga, baka i prabaka. Glumica je stekla najveće simpatije prema glumici ulogom Jadzke Pavlakove.

Glumica
foto: Printcsreen/Youtube/ Aleksander P

Informacije o glumičinoj smrti pojavile su se na njenom profilu na društvenim mrežama. Ispod posta pojavilo se saučešće porodici. „Bez reči“, „Sada. Veoma“ – samo su neki od komentara koji se mogu pročitati ispod objave.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.