POKOJNI NEBOJŠA GLOGOVAC JE BIO LUD ZA OVOM ŽENOM: Nećete VEROVATI koja OSOBA je u PITANJU, evo kako ONA IZGLEDA
Foto: Dragan Kadić

ŠOK

POKOJNI NEBOJŠA GLOGOVAC JE BIO LUD ZA OVOM ŽENOM: Nećete VEROVATI koja OSOBA je u PITANJU, evo kako ONA IZGLEDA

Nakon prvog braka, ženi se sa Milicom Šćepanović (sada Milica Glogovac). 1. oktobra 2016. godine Nebojša je, po treći put, postao otac

Objavljeno: 18:46h

Nebojša Glogovac je poznati srpski glumac. Rođen je 30. avgusta 1969. godine u Trebinju. Preminuo je 9. februara 2018. godine od karcinoma pluća u 49. godini života na onkologiji u Kliničkom centru Srbije u Beogradu… Iza sebe je ostavio sjajnu karijeru. Otac Milovan je bio sveštenik, a majka Milena krojačica. Kada je imao sedam godina, sa porodicom se preselio u Pančevo. Nakon srednje škole je upisao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Posle dve godine je odustao i odlučio se za glumu. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Nebojša Glogovac
foto: Beta/ Branislav Božić

Nakon prvog braka, ženi se sa Milicom Šćepanovi 1. oktobra 2016. godine Nebojša je, po treći put, postao otac. Njegova supruga, Milica, je rodila ćerku Sunčicu. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na odseku za novinarstvo i komunikologiju. Trenutno je samozaposlena. 1987. godine Nebojša je glumio Bobinog školskog druga u seriji „Bolji život“.

1994. godine se prvi put našao na filmskom platnu i to u ratnoj drami „Vukovar, jedna priča“. Bio je Fadil, vojnik JNA.

1995. godine je imao prvu glavnu ulogu u filmu „Ubistvo s’ predumišljajem“. Glumio je Bogdana, Srbina iz Hrvatske koji je u ratu ranjen. Ova uloga mu je donela nagradu „Car Konstantin“ na Filmskom festivalu u Nišu.

1 / 4 Foto: Dragana Udovičić

2007. godine je imao glavnu ulogu u filmu „Klopka“ koji govori o bračnom paru koji nema novca za sinovljevu operaciju, a jedini način da ga skupi je da Mladen (Nebojša Glogovac) ubije poslovnog čoveka sa kriminalnim profilom. Takođe je učestvovao u filmu „Hadersfild“ u kome je igrao Ivana, bivšeg džudistu koji se lečio po mentalnim institucijama.

Nebojša Glogovac
foto: Aleksandar Jovanović Cile

2015. godine je tumačio ulogu pukovnika Dragoljuba Draže Mihailovića u filmu „Za kralja i otadžbinu“, Vojislava Arsića u filmu „Enklava“ i Lea Pfefera u mini TV seriji „Branio sam Mladu Bosnu“.

2008. godine je osvojio: nagradu „Dr Branimir Đorđević“ za lepotu govora kao glavni protagonista u drami Franca Kafke „Zamak“, nagradu grada Beograda za filmsku umetnost i nagradu „Iu Fipresci“ za najboljeg glumca prethodne sezone.

2010. godine su mu dodeljene: nagrada za najbolja glumačka ostvarenja na Šestom festivalu mediteranskog teatra „Purgatorije“ u Tivtu i nagrada „Srebrni delfin“ za ulogu u filmu „Žena sa slomljenim nosem“ u Portugalu.

Nebojša Glogovac
foto: Nemanja Pančić

2012. godine mu je uručena nagrada „Branka i Mlađa Veselinović“ za ulogu u komadu Branislava Nušića „Sumnjivo lice“.

Njegova bivša žena je Mina, diplomirana slikarka i docent na predmetu Slikarske tehnike na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Evo kako ona izgleda:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.