DANAS BI MOGLO DA SE ODMOTA KLUPKO U SLUČAJU UBISTVA ANE VOLŠ: Brajan ide PRED SUD, očekuju se DNK rezultati
Brajan Volš, Foto: Facebook / Ana Ljubičić, Printscreen/YouTube/CBS Boston

suđenje

DANAS BI MOGLO DA SE ODMOTA KLUPKO U SLUČAJU UBISTVA ANE VOLŠ: Brajan ide PRED SUD, očekuju se DNK rezultati

Nastavlja se suđenje Brajanu Volšu za ubistvo supruge iz Beograda

Objavljeno:

SuđenjeBrajanu Volšu (48), koji je optužen da je u Novogodišnjoj noći ubio suprugu, Beograđanku Anu Volš (39), biće održano danas, a očekuje se da se predstave novi dokazi koji su poslati na veštačenje, a to su rezultati DNK analize.

Brajan Volš uhapšen je 8. januara zbog ometanja istrage, a kasnije je optužen i za ubistvo supruge. On se sumnjiči da je suprugu ubio u podrumu njihove kuće u gradu Kohasetu u Masačusetsu u SAD, potom njeno telo raskomadao i delove odneo na deponiju u kojoj se spaljuje smeće, kako njeni ostaci nikada nebi bili pronađeni.

Hapšenje Brajana Volša
Hapšenje Brajana Volšafoto: Printscreen/Twitter/ WCVB-TV Boston

Na prvom suđenju Volš je izjavio da nije kriv, a sudija mu je odredio pritvor, bez mogućnosti kaucije. Međutim, dokazi su protiv njega prikupljeni u 10 kesa, i to u kontejnerima u blizini kuće njegove majke, a jedan od ključnih dokaza je internet pretraga Braja Volša gde se vidi da je pretraživao "kako se rešiti tela".

- Među dokazima su i ogrlica koju je Ana nosila, Prada torbica, potvrda o vakcinaciji protiv kovida na njego ime, kao i drugi predmeti koji sadrže Anin i Brajanov DNK trag - navode oni.

Takođe, svedočenje devojke koja je za ovaj bračni par radila kao bebisiterka bio je ključno za istragu.

Ana Volš
Ana Volšfoto: Instagram/ anawalshe

Bebisiterka

- U danima nakon nestanka Beograđanke bebisiterka je čuvala njihovo troje dece i tada je primetila da je Brajan promenio sve tepihe u prizemlju njihove kuće, kao i kantu za smeće, a takođe je promenio bravu na vratima podruma - podsećaju američki mediji.

Takođe, u danu kada je Ana Volš ubijena, Volš je bebisiterki rekao da će on i Ana, otići na kasni branč, ali je potom rekao da su promenili planove i da je Ana morala da se vrati u Vašington.

Brajan Volš pred sudom
Brajan Volš pred sudomfoto: Printscreen / Tviter

Podsetimo, nestanak Ane Volš prijavio je njen poslodavac iz Vašingtona, pošto se posle novogodišnjih praznika nije vratila na posao, a suprug mu je rekao da je otputovala u noći između 1. i 2. januara. Policija ga je uhapsila 8. januara, zbog ometanja istrage, odnosno oprečnih izjava koje je davao o tome kada i kako je njegova supruga otišla te noći, kao i gde se on kretao u danima posle nestanka Ane Volš.

- Policija i tužilaštvo su potom rekonstuisali Anine poslednje sate života i ubrzo je postalo jasno da ona nije izašla iz kuće. Signal njenog mobilnog telefona poslednji put je bio u blizini kuće. S druge strane, Volš koji je u to vreme bio u kućnom pritvoru zbog prevare sa vrednim slikama, tvrdio je da je vodio decu u školu, a kamere su ga snimile kako za gotovinu kupuje veliku količinu sredstava za čišćenje, krpe i kofere - podsetili su mediji.

Policija je potom u kući, u podrumu pronašla tragove Anine krvi, a na deponijama na kojima je snimljen njen suprug, delove njenih ličnih stvari, ali i testeru na kojoj je bilo njenih tragova.

Prethodno suđenje Brajanu Volšu koje je bilo u avgustu odloženo je jer u sud nisu stigli rezultati DNK analize. Inače, Volš sve vreme negira da je ubio suprugu Anu, a njena mjka Milanka koja živi u Beogradu ranije je za Kurir govorila "da ona ne veruje da je Brajan naudio njenoj ćerki, te da se ona i dalje nada da le se Ana pojaviti".

Na ranijim ročištima otkriveno je da je Ana imala ljubavnu aferu sa prijateljem iz Vašingtona, gde je radila. Takođe, saznalo se i da je majka Brajana Volša u decembru, malo pre Aninog ubistva, angažovao privatnog detektiva da je prarti.

Jezivo

Gugl pretrage Brajana Volša

Optuženi je mahom pretraživao kako da se reši tela, ali i da li može da bude optužen ukoliko leš nikada ne bude pronađen.

- “Koliko dugo pre nego što telo počne da miriše?“, „Kako zaustaviti telo od raspadanja?“, „Šta se dešava kada delove tela stavite u amonijak?“, „Možete li biti optuženi za ubistvo bez tela?“, „Da li može da se utvrdi identitet tela ako se unište, smrskaju zubi?“ - pretraživao je Volš, ali se tu nije zaustavio.

- “Kako možeš da naslediš nekoga ko je nestao?“, „Testera– najbolji alat za rasparčavanje?“, „Koja je stopa raspadanja tela u plastičnoj kesi?“, „Može li soda bikarbona učiniti da telo dobro miriše?“ - navodi se u njegovoj pretrazi za koji je dao objašnjenje da su se deca igrala sa tabletom.

Bonus video:

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

(Espreso / Kurir.rs / D. A.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.