SVI DETALJI O PRVOM HAPŠENJU MUŽA ANE VOLŠ, ZNA SE TAČNO ŠTA JE URADIO: FBI je morao MOMENTALNO DA PREUZME SLUČAJ!
Ana i Brajan Volš, Foto: Printscreen/Facebook/anawalshe

nove informacije

SVI DETALJI O PRVOM HAPŠENJU MUŽA ANE VOLŠ, ZNA SE TAČNO ŠTA JE URADIO: FBI je morao MOMENTALNO DA PREUZME SLUČAJ!

Policija je privela Brajana Volša (46) zbog davanja lažnih informacija tokom istrage nestanka njegove supruge Ane Volš

Objavljeno: 10:25h

Muž nestale Ane Volš, Brajan uhapšen je u nedelju zbog sumnje da je davao lažne iskaze u vezi sa nestankom njegove supruge. Kako navodi NBC10 Boston, ovo nije Brajanov prvi sudar sa zakonom. Naime, 2021. godine proglašen je krivim za prevare na federalnom nivou.

Policija je privela Brajana Volša (46) zbog davanja lažnih informacija tokom istrage nestanka njegove supruge Ane Volš, navodi NBC10Boston. Ana Volš je poslednji put viđena 1. januara.

Tokom istrage nestanka, bostonska policija saznala je pojedinosti ranijeg hapšenja Volša. Muž Ane Volš, prema sudskim zapisima, pokušao je da proda replike umetničkih dela koja su bila u posedstvu njegovog prijatelja. Preko fotografija i dokumenata autentičnih fotografija Volš je želeo da namami kupce na eBay-u i proda im kopije.

1 / 3 Foto: Instagram/anawalshe

Slučaj datira iz 2016. godine kada je jedan od kupaca na eBay-u primetio da postoje dve slike Endija Vorhola na sajtu za prodaju. Lista "umetničkih dela" na prodaju suključivala je fotografije i autentučne marke. Kupac je želeo da kupi markice iz serije "Shadows" za 80 000 američkih dolara. Međutim, kupac je ubrzo shvatio da te markice nisu originalne i da je platno novijeg datuma. Slučaj je odmah preuzeo FBI.

Prema sudskim zapisima a kako prenosi NBC10 Boston, Volš je "ponudio pomoć" svom prijatelju, zakonskom vlasniku umetnina, da u njegovo ime, po odličnoj ceni, proda slike. Po pouzeću slika, Brajan Volš se više nije javljao svom prijatelju. Umetnička dela stavljena na prodaju, prema proceni, vrede više stotina hiljada američkih dolara.

Brajan Volš je uhapšen 2018. godine i odmah osuđen prema nekoliko tačaka optužnice.

U sudskim dokumentima navedeno je i ime Ane Kip (Ana Knipp) kao supruge osuđenog Brajana Volša.

Advokatica privedenog Brajana Volša biće Trejsi Majner (Tracy Miner) koja, kako NBC10 Boston navodi, nije želela da daje izjavu u vezi sa slučajem.

Istraga u vezi sa nestankom Ane Volš

Državna i lokalna policija nastavlja potragu za Anom Volš, majkom trojice dečaka, koja, kako kažu njeni prijetlji, ne bi tek tako otišla a da se ne javi svojoj porodici.

Policija u Kohasetu je u nedelju uputila nadležnost kancelariji okružnog tužioca nakon što su se istražitelji vratili u porodičnu kuću Volšovih. Prema NBC10 Boston, sve se to desilo posle manje od deset sati nakon što su lokalna i državna policija prekinule potragu u regiji oko kuće Ane Volš.

Kako se potraga nastavila iako je prvo rečeno da će biti prekinuta nejasno je da li je novi pretres imanja Volšovih potraga za novim dokazima ili je izazvana sumnjom prema Brajanu Volšu.

Istraga se nastavlja, a NBC10 Boston podseća dasu Anu Volš poslednji put videli članovi porodice u nedelju 1. januara oko četiri, pet ujutru a da je muž tek prijavio njen nestanak u sredu. Takođe, nestanak Volš je prijavljen i od strane šefa firme za koju radi a i Anina majka se oglasila povodom nestanka ćerke.

Policija podseća da Ana Volš ima oko 152cm, oko 52kg, smeđe oči i smeđu kosu, kao i da govori istočno evropskim akcentom.

(Espreso/nbcboston.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.