EVO ŠTA SE DEŠAVA SA BRAJANOM VOLŠOM: Sudija doneo ODLUKU, ovo su detalji
Ana Volš, Foto: Printscreen/Twitter/ WCVB-TV Boston, Printscreen/Instagram/anawalshe, printscreen/facebook/anawalshe

femicid

EVO ŠTA SE DEŠAVA SA BRAJANOM VOLŠOM: Sudija doneo ODLUKU, ovo su detalji

Sudija Beverli Džej Kenon odobrio zajednički zahtev tužilaca i odbrane da se ročište odloži za novembar

Objavljeno:

Brajanu Volšu, osumnjičen da je u novogodišnjoj noći u Kohasetu kod Bostona (SAD) ubio svoju suprugu, rođenu Beograđanku Anu Volš, a zatim njeno telo raskomadao i uništio, suđenje će biti nastavljeno 2. novembra. Bilo je planirano da Brajan ponovo izađe pred sudiju u sredu, ali do toga neće doći zbog rezultata DNK koji su povezani sa ubistvom.

Sudija Beverli Džej Kenon odobrio zajednički zahtev tužilaca i odbrane da se ročište odloži za novembar, preneo je "Boston gloub".

Pomoćnik okružnog tužioca Greg Konor rekao je da tužioci "čekaju DNK analizu iz nezavisne laboratorije, a rezultate će imati za otprilike dve nedelje“.

Prema pisanju američkih medija, tim državne policije Masačusetsa obišao je u utorak ulicu Burbon u blizini puta nakon što su dva člana zajednice koji nemaju veze sa krivičnim gonjenjem Brajana Volša kontaktirala istražitelje i rekla im da bi to područje "moglo da bude od interesa", rekao je portparol za Okružno tužilaštvo u Norfolku.

Javnost sa nestrpljenjem očekuje da vidi do kojih su saznanja istražni organi došli u prethodnih meseci. Brajan Volš je poslednji put u sudnici bio krajem aprila kada je otkriveno da je optuženi sumnjao da ga njegova supruga, majka njihovo troje dece, vara i da je u dogovoru sa svojom majkom angažovao i privatnog detektiva kako bi pratio Anu Volš!

Tada je samo potvrđena slutnja majke nestale Ane koja je od početka tvrdila “da je u sve umešana i Anina svekrva”.

- Treba ispitati njegovu majku Dajanu, ona je ključni svedok ovog slučaja. Samo, nemam nikakve dokaze za to. Dajana je stalno huškala Brajana protiv Ane, kljucala mu je mozak. Pričala mu je da drugi i treći sin nisu njegovi. Pogotovo što je treći sin, skroz plav. Brajan je sve to pričao Ani, ali uopšte mi nije jasno zašto se pravio problem oko toga?! Ako sumnjate da je dete vaše možete uraditi DNK i saznati očas posla - rekla je ranije za “Blic” Milanka Ljubičić.

Ani Volš se izgubio svaki trag u noći između 31. decembra i 1. januara. Njen suprug Brajan Volš prijavio je njen nestanak tek tri dana kasnije, utvrđeno je da je on opstruirao istragu, a američka policija sumnja na najstrašniji scenario, odnosno da je Brajan ubio Anu, isekao je na delove, a onda ih bacio na deponiju koja se nalazi blizu mesta gde stanuje njegova majka.

Poslednji trag pronađen je u podrumu njihove kuće, kada je otkriven DNK koji ne pripada ni Ani ni Brajanu, i upravo bismo na današnjem ročištu mogli da saznamo da li je utvrđeno o kome je reč, te da li je možda još neko bio u domu Volšovih kada je nestala Ana.

Istražitelji su ranije pronašli tragove krvi, ali i oštećen i krvav nož u podrumu kuće, a u kontejneru koji se nalazi prekoputa kuće Brajanove majke i testeru na kojoj su bili tragovi krvi i tkiva, ali i ključeve od automobila, Aninu karticu za vakcinaciju, sat, “Guči” ogrlicu za koju se zna da je ona nosila, “Hanter” čizme, crnu “Prada” torbu...

Kako konstatuju američki mediji, biće interesantno videti da li su tokom prethodnih meseci obavljeni novi razgovori sa bebisiterkom koja je kritičnih dana čuvala troje dece Volšovih u njihovoj kući i koja je ranije rekla “da je Brajan zamenio tepih na stepenicama koje vode u podrum i da je stavio bravu na vrata podruma”, ali i sa Brajanovom majkom Dajanom.

1 / 5 Foto: Instagram/anawalshe

Na ročištu krajem aprila, advokatica Brajana Volša je rekla da “nema motiva, da telo nije pronađeno i da odrasla osoba može da nestane”.

- Brajan je znao da je njegova majka unajmila privatnog detektiva. Rekao je mami da je luda, da je Ana dobra devojka i da nije u pravu - rekla je advokatica i dovela u pitanje rezultate pronađenih DNK tragova, kao i da su pronađeni DNK tragovi drugih osoba.

Hronologija

1. januar

Nekoliko sati nakon ponoći i dočeka Nove godine u kući sa suprugom i prijateljima, nestala je Ana Volš.

4. januar

Tri dana kasnije policiji je prijavljen nestanak Ane Volš. To su, skoro istovremeno, uradili suprug Brajan i njene kolege iz Vašingtona.

5. januar

Policija je počela potragu. Pregledali su snimke obližnjih kamera, novčane transakcije sa njenih kartica, kontaktirani su svi obližnji aerodromi i aviokompanije.

Ana Volš
Ana Volšfoto: Printscreen/Instagram/anawalshe

7. januar

Policija kreće u veliku potragu, angažovani su helikopteri, dovedena je specijalna K-9 jedinica sa psima tragačima, veliki broj forenzičara koji su čak isušivali bazen ispred kuće, a pretražen je i obližnji potok.

8. januar

Policija je uhapsila Brajana zbog “ometanja istrage”. Kako je kasnije objašnjeno, on je navodio istragu na pogrešne tragove.

9. januar

Policija je sprovela Brajana u sud na saslušanje, a njegove slike na kojima se smejao i kezio, šokirale su javnost, pa su mnogi s pravom pitali “da li je to lice zabrinutog supruga čije žene nema 10 dana”.

10. januar

Na lokalnoj deponiji, u blizini kuće Brajanove majke Dijane, istražitelji su pronašli krvave džakove, odeću i Anin nakit, kao i kovid propusnicu na njeno ime. Takođe, otkrivena je testera, a u kući je pronađen nož, kao i tragovi krvi Ane Volš.

17. januar

Brajan Volš je optužen za ubistvo supruge Ane. Kako su saopštili nadležni, “prikupljeno je dovoljno čvrstih okaza koji pokazuju da je on krivac za njen nestanak.

9. februar

Volš se putem Zuma pojavio na saslušanju u Okružnom sudu u Kvinsu, ali je na zahtev njegove advokatice ono pomereno za 1. mart. Kasnije i za 4. april.

31. mart

Brajana je Velika porota optužila za ubistvo prvog stepena, ometanje istrage i nepropisno prenošenje ljudskog tela.

27. april

Na ročištu otkriveno da je Brajan sumnjao da ga Ana vara pa je uz pomoć svoje majke angažovao privatnog detektiva da je prati. Naredno ročište zakazano za 23. avgust.

Šta je sve guglao Brajan Volš?

1. Može li se utvrditi čije je telo na delimičnim ostacima?

2. Najbolji načini za odlaganje tela?

3. Šta se dešava kada delove tela stavite u amonijak?

4. Možete li biti optuženi za ubistvo bez tela?

5. Koliko dugo treba vremena da telo počne da se oseća?

6. Kako balzamovati telo?

7. Kako izvući krv iz drvenog poda?

8. Deset načina za odlaganje mrtvog tela?

Brajan Volš
Brajan Volšfoto: Printscreen/wcvb

9. Koliko je potrebno telu da se raspadne?

10. Da li se raspad usporava u plastičnoj kesi?

12. Šta se dešava sa delovima tela ako ih potopite u amonijak?

13. Koliko DNK ostaje na površini?

14. Koja je najbolja država za muškarca da se razvede?

15. Nakon koliko se nasleđuje imovina od nečijeg nestanka?

Bonus video:

00:57

KAKO SU SE UPOZNALI BRAJAN I ANA VOLŠ

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.