NENAD PERIŠ JE PO PRVI PUT U JAVNOST IZNEO 1 STVAR U VEZI MATEJEVOG NESTANKA: Ovo se do sada nije znalo!
Nenad Periš i Matej Periš, Foto: Ana Paunković, Uroš Arsić, Printscreen

GODIŠNJICA

NENAD PERIŠ JE PO PRVI PUT U JAVNOST IZNEO 1 STVAR U VEZI MATEJEVOG NESTANKA: Ovo se do sada nije znalo!

Mesecima je trajala velika potraga, a javnost, i hrvatska i srpska, prilično je emotivno pratila ceo slučaj

Objavljeno: 10:10h

Prošla je godina od nestanka Mateja Periša. Matej je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. On i njegovo društvo došli su za doček Nove godine, a te večeri su odseli u jednom klubu. U jednom trenutku Periš je nestao i tada mu se gubi svaki trag. Potraga je trajala mesecima. Posle nekoliko dana pojavili su se snimci koji sugerišu ono što je na prvi pogled izgledalo sasvim verovatno - da je Matej pao u Savu.

Te noći Mateja je snimilo nekoliko nadzornih kamera, jurio je ulicama i u jednom trenutku zaustavio taksi. Poslednji snimak na kome se Matej jasno vidi snimljen je ispred jednog restorana. Zatim se spustio ka Savi. Postojao je još jedan snimak objekta koji pluta Savom, ali se nije moglo utvrditi šta je to.

Poslednji snimci Mateja Periša
Poslednji snimci Mateja Perišafoto: Printscreen/Instagram/mojbeograd_rezerva, MUP Hrvatske, Printscreen/Google Maps

Mesecima je trajala velika potraga, a javnost, i hrvatska i srpska, prilično je emotivno pratila ceo slučaj. Bilo je dosta informacija, uglavnom lažnih, a pojavile su se i brojne teorije zavere, neke u hrvatskim, ali druge u srpskim medijima.

Nažalost, najgore slutnje pokazale su se istinitima. Četiri i po meseca nakon nestanka pronađeno je Matejevo telo u reci na Ada Huji.

Matej Periš
Matej Perišfoto: Uroš Arsić, Printscreen

Njegov otac, Nenad Periš, mesecima je bio u Beogradu. Smireno je svakodnevno komunicirao s medijima u nadi da će dobiti informacije koje će ga dovesti do sina. Danas, godinu dana nakon početka porodične nesreće, kaže da nije ni slutio da je božićni ručak 2021. godine zadnji dan kad će zajedno pojesti i odigrati partiju karata.

"Posljednji put sam sa svojim sinom ručao na Božić 2021. godine i tada smo on, ja i njegove dve sestre odigrali posljednju partiju karata. Ni na kraj pameti mi nije bilo da je to na ovom svetu naš poslednji zajednički ručak. Ali, tako je to očigledno suđeno, zapisano u nekima od nas, običnim ljudima, nevidljivim knjigama“, kaže Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Nenad Periš
Nenad Perišfoto: nemanja Nikolić

Kaže da je imao loš predosećaj

Po prvi put, Nenad Periš otkrio je za medije da je bio protiv njegovog odlaska u Beograd jer je imao loš predosećaj.

"Pitate me jesam li se protivio Matejevu odlasku u Beograd. Jesam. A reći ću vam iz kojih razloga. Razgovor oko odlaska o Beograd vodili smo Matej i ja više od dva meseca. Bio sam protiv toga da ide u Beograd, i to iz jednostavnog razloga jer sam u sebi imao neki loš predosećaj", kaže Nenad i dodaje:

Nenad Periš i Matej Periš
Nenad Periš i Matej Perišfoto: Facebook.com/Nenad Periš

"Takođe su mu sestre govorile da ne ide u Beograd, ali on je hteo ići sa svojim prijateljima. Govorio sam mu kako je Beograd odličan grad za provod, da je velik, da se čovek može zabaviti na puno mesta, ali sam mu isto tako govorio i da je daleko. Želeo sam da ide, ako već mora nekamo ići na doček, negde bliže, ne tako daleko. Ali, u svojim nagovaranjima nisam uspeo, a da sam uspeo, nikada ne bismo saznali šta smo izbžegli", kaže.

Zadnji put su se čuli baš na današnji dan, kad je Matej prelazio granicu Hrvatske i Srbije. Kasnije su se još i dopisivali. Sutradan oko 13 sati, saznao je da mu je sin nestao.

(Espreso/Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.