NENAD PERIŠ OBJAVIO FOTOGRAFIJU SA MATEJEM PRED TRAGIČAN DATUM: Napisao je samo DVE REČI! (FOTO)
Nenad i Matej Periš, Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

POTRESNO

NENAD PERIŠ OBJAVIO FOTOGRAFIJU SA MATEJEM PRED TRAGIČAN DATUM: Napisao je samo DVE REČI! (FOTO)

Fotografija je simbolično postavljena svega par nedelja pred godišnjicu nestanka mladića

Objavljeno: 11:13h

U utorak, uoči utakmice između Hrvatske i Argentine na Svetskom prvenstvu u Kataru, otac tragično nastradalog Mateja Periša čiji je slučaj potresao ceo region, Nenad Periš, oglasio se na svom Fejsbuk nalogu.

Naime Periš je objavio fotografiju iz prošlosti sa svojim sinom, na kojoj prisustvuju jednoj od utakmica obučeni u dres Hrvatske, ujedno u znak podrške utakmici koja se odigravala na stadionu u Dohi.

Ispod nje, ostavio je samo dve reči koje su po svemu sudeći dirnule sve njegove pratioce i prijatelje, koji su masovno ostavljali komentare podrške.

- Skupa smo, napisao je kratko Periš uz emotikon srca.

Fotografija je simbolično postavljena svega nekoliko nedelja pred godišnjicu nestanka mladića.

Podsećanja radi, mladić je nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine. Prijatelji su ga poslednji put videli u klubu Gotik, nakon čega su izgubili kontak.

Mladića su te noći nadzorne kamere snimile kako trči ulicama Beograda i kako u jednom trenutku pokušava da zaustavi taksi.

Kada mu to nije pošlo za rukom, nastavio je da trči, sve do restorana na Savskoj promenadi, gde je na snimku iz obližnjeg restorana zabeleženo da je krenuo prema vodi, ali sam trenutak njegovog navodnog ulaska u vodu nije snimljen.

Mesecima su se u javnosti pojavljivale različite teorije o njegovom nastanku, kao i prijave građana o njegovom nestanku.

1 / 3 Foto: Uroš Arsić, Printscreen

Nakon višemesečne neiscrpne potrage za njim, telo je isplivalo kod Ada Huje.

Analiza DNK potvrdila je da je da je u sredu iz Dunava u Beogradu izvučeno telo Mateja Periša.

DNK materijal potreban za identifikaciju uzet je odmah po izvlačenju tela mladića iz Dunava kod Ade Huje u Beogradu. DNK je upoređen sa DNK Nenada Periša, oca Mateja Periša koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine.

Za Matejom Perišom se tragalo od poslednjeg dana decembra prošle godine, a poznavaoci Dunava su spričali da je moguće da je telo isplivalo u maju ove godine jer su više temperature, a u Beogradu je duvao i jak vetar.

Oni veruju da se telo zakačilo ispod Pančevačkog mosta i da zbog toga ronioci nisu mogli da ga pronađu jer u tim uslovima mogu da pretražuju reku samo na dodir.

Splićanin je sahranjen na groblju u Lovrincu u rodnom Splitu, a po želji porodice nije veliki broj ljudi došao na sahranu, jer su želeli da ga isprate u najužem krugu prijatelja i porodice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.