PROŠLO JE SKORO GODINU DANA OD SMRTI MATEJA PERIŠA! U grob je odneo jednu TAJNU, oca će to mučiti dok je živ
Matej Periš, Foto: Uroš Arsić, Printscreen

TUGA

PROŠLO JE SKORO GODINU DANA OD SMRTI MATEJA PERIŠA! U grob je odneo jednu TAJNU, oca će to mučiti dok je živ

Otac tragično preminulog Mateja Periša, jedan je od najboljih vaterpolo sudija na svetu

Objavljeno:

Nenad Periš, otac preminulog Mateja Periša, posle dugačke pauze u karijeri ponovo je primećen na televizijskim ekranima.

Naime, Periš je sudio u finalu Evropskog prvenstva za vaterpolistkinje, koje se održava u Splitu.

Otac tragično preminulog Mateja Periša, jedan je od najboljih vaterpolo sudija na svetu, a prošle godine je sudio na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je takođe bio glavni arbitar u ženskom finalu.

Periš je delio pravdu u duleu Španije i Grčke, a šampionsku titulu osvojile su vaterpolitkinje Crvene furije, koje su u finalu bile bolje sa 9:6 i tako su došle do trećeg evropskog zlata, drugog u nizu.

Nenad Periš
Nenad Perišfoto: Uroš Arsić

Inače, bliži se godišnjica tragedije koja je zadesila porodicu Periš. Matej Periš nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra prošle, a njegovo telo pronađeno je 18. maja ove godine na Ada Huji.

Ekipa Espreso portala bila je na licu mesta, a u razgovoru sa kapetanom Milovanom Zelenovićem koji je prvi ugledao telo i prijavio policiji saznali smo detalje.

- Šetali smo palubom na brodu, a telo je plutalo nizvodno Dunavom. Prvo je došla rečna pa naša policija, zatim forenzika. Jasno se videlo telo, farmerke i belu patiku, jednu je izgubio na Savi pa se to poklapa. Viđao sam dosta tela. Nije se telo zakačilo, došlo je iz pravca Save. Sada je jak vetar pa je moguće da ga je doneo tu. Sreća pa je čovek bio tu da vidi. Zvao sam policiju oko 9 časova i 10 minuta. Bilo je dvoje, troje šetača u tom trenutku, objasnio je za Espreso kapetan Zelenović.

On je napomenuo da je jedan prolaznik putem interneta pogledao informacije o slučaju nestalog Periša i onda su iz toga saznali jedan detalj koji bi mogao da ukaže da je u pitanju Periš

- Jedan dečko je pogledao na guglu i saznali smo da je jedna patika nađena na Savi i rekao je da bi mogao da bude Matej jer bela patika koja je sad bila na njemu ima slovo V i te informacije se poklapaju, rekao je kapetan za Espreso dok još zvanično nije bilo potvrđeno da se radi o Mateju.

1 / 8 Foto: Printscreen, Uroš Arsić

Nakon što je Više javno tužilaštvo objavilo rezultate toksikoloških analiza tela Mateja Periša koji su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola, takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima, njegov otac Nenad Periš dao je potresnu izjavu.

- Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odneo u grob. Ne znam šta se dogodilo u "Gotiku", ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao. Mislim da je bio nesrećan slučaj. On je bio sportista... Verujem tužilaštvu i svima vam hvala - rekao je Nenad Periš.

Podsetimo, telo Splićanina Mateja Periša ispraćeno je iz crkve Svetog Ante u Beogradu za Split.

Matej Periš, Nenad Periš, Patrijarh Porfirije
foto: Nemanja Nikolić

- Matej je bio dete za primer. Ponos za svakog roditelja. Vredan i pošten. Imao je planove za budućnost. Potrudiću se da ostvarim sve što je želeo. Siguran sam da ćemo se ponovo sresti - rekao je Nenad Periš.

Pre sahrane preuzeo je Matejev sat. Oštećen. Ali još radi iako je dugo bio u vodi.

Podsećanja radi Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine. Potraga za telom nesrećnog mladića trajala je 139 dana.

Sahrana je obavljena dostojanstveno u duhu vere.

Nako svega Nenad kaže:

- Zahvalio bi se policajcima koji su neumorno tražili mog sina, volonterima, novinara koji su poštovali molbu na čemu im posebno hvala, svim vernicima koji su molili za Mateja hrišćanske vere, ali i svih vera s ovih prostora, predvođeni nadbiskupima i sveštenicima kao i patrijathom SPC s vladikama i sveštenstvom, svim ljudima u Splitu, Beogradu kao u celom okružju, zajedno sa svima kojima je Matej zauvek ušao u srca. Zajedno sa njegovim prijateljima, kolegama koji su napravili posebno emotivan rastanak ispred Splita na njegovom moru kao i Beograđanima koji su takođe napravili posebno dirljiv oproštaj na Savi i političarima koji su iskreno, ljudski uputili reči saučešća našoj porodici. Nama, porodici, odlazak još jednom je pokazao ogromnu snagu ljudske i Božje ljubavi koja nam je iskazana na razne načine rečju, molitvom, pismom, ali i ćutnjom sa suzom u oku koju smo osetili. Hvala svima i svakome ponaosob. Matej je sada tu svugde oko nas. Život je potpuno drugačiji, ali idemo zajedno s ljubavlju napred svedočeći večnost - kaže Nenad.

Bonus video:

00:30

PRONAĐENO TELO MATEJA PERIŠA? Policija izvukla leš mlađe muške osobe kod Ade Huje

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.