SALE MUTAVI PRED SMRT NAPRAVIO LISTU ŽELJA! Otkriveno šta je bilo na spisku u rokovniku!
Sale Mutavi, Foto: Damir Dervišagić

jezivo

SALE MUTAVI PRED SMRT NAPRAVIO LISTU ŽELJA! Otkriveno šta je bilo na spisku u rokovniku!

Stanković je planirao i da putuje, iako su mu pravosudni organi kao osuđenom oduzimali putne isprave

Objavljeno:

Vođa grupe "Janjičari" i najbolji prijatelj Veljka Belivuka, Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi neposredno pre nego što je 12. oktobra 2016. godine ubijen u mafijaškoj likvidaciji, zapisao je u svom rokovniku šta planira da ostvari u naredna dva meseca, tačnije do kraja godine.

Ti planovi otkrivaju početak njegovog kriminalnog klana, koliko su tada materijalno bili moćni, a koliko su, prvenstveno od dilovanja droge, obogatili pošto je klan preuzeo Velja Nevolja, za kog se veruje da i dalje ima skrivenih 70 miliona evra i desetine luksuznih nekretnina.

Jesenje večeri, 13. oktobra 2016. godine Sale Mutavi, sedeo je u garsonjeri koju je sa verenicom, iznajmljivao u novobeogradskom naselju Belvil. Već tri godine je uz dozvolu suda, u čak 12 navrata, odlagao odlazak na izdražvanje petogodišnje zatvorske kazne zbog dilovanja droge i nelegalnog oružja. Njegovi planovi za budućnost nisu bili povezani sa tim šta će raditi kada dospe iza rešetaka.

Naprotiv, Stanković je planirao i da putuje, iako su mu pravosudni organi kao osuđenom oduzimali putne isprave. Međutim, prelazio je granice i dok je čekao da mu se vrate regularna dokumenta. Posle njegove smrti otkriveno je da je neretko koristio lažni pasoš BiH na ime Tihomir Ždero, izdat u Novom Sarajevu.

1 / 4 Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/INSAJDER VIDEO

Nakoliko sati pošto je ubijen, Aleksandar Stanković je u svom rokovniku zapisao:

- stan za Beku i mene

- dizanje firme na noge - 500 evra da sakupim - slučaj/pasoš da rešim

- da smršam na 100kg

- sat neki lep da uzmem

- čelična vojnička disciplina, ako još možeš da dišeš, ne radiš pravilno

Stanković je potom, s pancirom preko grudi, otišao na trening u fitnes centar, u Ulici gospodara Vučića, u Beogradu. Odvezao se standardnim automobilom. U podzemnoj garaži zgrade u Belvilu ostao mu je parkiran blindirani „audi“.

U blindiranom "audiju", kako nedeljnik „Vreme“ saznaje, Stanković je imao ugrađenu i policijsku radio-stanicu.

(Espreso/Vreme)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.