OVAKO JE UKLONJEN VOĐA GROBARA: Pakleni plan, Saleta Mutavog čekali na 3 lokacije! OVO JE UBICAMA BILA PRVA OPCIJA
Sale Mutavi, Foto: Printscreen/Youtube/Insajder Video

SEĆATE SE OVOG SLUČAJA?

OVAKO JE UKLONJEN VOĐA GROBARA: Pakleni plan, Saleta Mutavog čekali na 3 lokacije! OVO JE UBICAMA BILA PRVA OPCIJA

Ovo je definitivno bio potpis profesionalca

Objavljeno:

Profesionalne ubice iz Crne Gore i članovi jednog od najvećih narko-klanova na Balkanu imali su do detalja razređen plan atentata na Aleksandra Stankovića (30), Saleta Mutavog, vođu navijača Partizana, koji je u Beogradu izrešetan sa 60 metaka.

Njihova prva opcija bila je i napad na splav na kojem je Mutavi zakazao svoje momačko veče sa 250 zvanica!

Posle sačekuše kod Centralnog zatvora u Beogradu i ubistva Stankovića, policija je uhapsila D. M. (40), koji se ne sumnjiči da je pucao na vođu navijača, već da je učestvovao kao saučesnik u organizaciji ove likvidacije. D. M. je, kako saznajemo, jedan od vođa međunarodne kriminalne grupe Pink Panteri i prijatelj Ivana Adrovca, koji se dovodi u vezu s pokušajem atentata na Milana Beka. Ovo je definitivno bio potpis profesionalca, sa dobro isplaniranim planom i rutom bega. Aleksandar Stanković ubijen je 15. oktobra 2016. godine u blizini Centralnog zatvora dok je Milorad Đurić, radnik obezbeđenja Centralnog zatvora koji je bio u njegovom društvu, teško ranjen. - Ubistvo Stankovića urađeno je profesionalno i bilo je pažljivo pripremljeno. Iz BMW, koji je kasnije nađen zapaljen, iz automatskog oružja ispaljeno je oko 60 metaka u trenutku kad je Sale Mutavi izašao iz teretane, a ubice su brzo pobegle s lica mesta - otkriva izvor upućen u istragu i podseća da je Stanković trebalo da se oženi za 10 dana: - Istraga je došla do informacija da su ubice Stankovića danima pratile, kao i da su mu u četvrtak uveče zasede bile postavljene na čak tri lokacije! Rezervni plan bio je da likvidacija bude obavljena na proslavi njegove momačke večeri na jednom poznatom splavu u Beogradu. Aleksandar je ovog vikenda zakazao veselje za više od 250 zvanica i ubice su planirale da upadnu na splav i da ga ubiju, računajući da tada niko ne bi očekivao napad. Stanković nije imao nikakve šanse da preživi. Napad su očigledno izveli profesionalci jer, i pored toliko ispaljenih metaka, niko od prolaznika nije pogođen - ispričao je blizak sagovornik. Pretpostavka je da je likvidacija naručena iz Crne Gore, a kao motiv napada pominjao se sukob Stankovića s jednim od najjačih narko-klanova u regionu, s kojim je navodno odbio da sarađuje u poslovima oko trgovine drogom. - Klan s kojim se sukobio nedavno, prema informacijama koje se još uvek proveravaju, pre nekoliko dana je u Srbiju prebacio veću količinu oružja i dvadesetak telefona, takozvanih specijala, u Srbiju. To svedoči o činjenici da je ubistvo Saleta Mutavog bilo pažljivo pripremano. Takođe su bili obezbeđeni vozila i ostala oprema i podrška potrebna za ovakvu vrstu „operacija“ - dodaje on. Uhapšeni D. M. inače je suvlasnik jedne teretane u Beogradu. Njegovo ime dospelo je u javnost nakon hapšenja 2003. godine u Francuskoj. Vođa Pantera u ruke policije pao je dan posle pljačke zlatare u čuvenom francuskom skijalištu Kurševel. Francuski sud ga je osudio na 15 godina zatvora, ali je on uspeo da pobegne iz zgrade francuskog suda. Ubrzo je ponovo uhapšen, ali je opet pobegao iz zatvora. Ime D. M. pominjalo se i nakon hapšenja Ivana Adrovca u Švajcarskoj jer je on, navodno, jedan od njegovih prijatelja i saradnika. Posle hapšenja Adrovca većina saradnika pobegla je iz zemlje, ali je D. M. ostao u Srbiji jer je za njim raspisana poternica.

Mutavi je u prošlosti bio navijač Crvene zvezde, a 2013. pravosnažno je osuđen na pet godina robije zbog trgovine drogom u beogradskom naselju Medaković i nelegalnog posedovanja oružja. U međuvremenu je postao navijač Partizana i vođa grupe Janjičari. Javnosti je postao poznat posle napada na direktora Partizana Miloša Vazuru. Stanković se nalazio u društvu Veljka Belivuka Velje i Darka Ristića Mede. Stankovića tužilaštvo nije optužilo za napad iako se na snimcima vidi da nasrće na žrtve, ali ne i da ih udara.

(Espreso.co.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.