GORAN DŽONIĆ PROGOVORIO, PA PROMENIO ISKAZ! Za ubistvo porodice Đokić optužio braću Jojke, EVO ŠTA JE SADA REKAO!
Goran Džonić, Foto: Facebook printscreen

MONSTRUM

GORAN DŽONIĆ PROGOVORIO, PA PROMENIO ISKAZ! Za ubistvo porodice Đokić optužio braću Jojke, EVO ŠTA JE SADA REKAO!

Goran i njegov sin Stefan ponovo su dali iskaz pred VJT jer je Viši sud u Nišu krajem juna po drugi put odbio da potvrdi optužnicu i naložio dopunu istrage protiv Džonića u cilju potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo nastaviće sa novim dokaznim radnjama u okviru dopune istrage 26. jula kada će biti saslušani policijski službenici koji su radili na slučaju s ozbirom na Džonićeve tvrdnje o podmetanju dokaza.

Goran Džonić iz aleksinačkog sela Moravac optužen za teško ubistvo tročlane porodice Đokić, na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu priznao je da je za stravičan zločin lažno optužio svoje komšije Aleksandra i Kostadina Miloševića.

Goran i njegov sin Stefan ponovo su dali iskaz pred VJT jer je Viši sud u Nišu krajem juna po drugi put odbio da potvrdi optužnicu i naložio dopunu istrage protiv Džonića u cilju potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja.

Goran Džonić sa sinovima
Goran Džonić sa sinovimafoto: Printscreen/Facebook

Advokat Zoran Vitković, punomoćnik rodbine žrtava, saopštio je da je Džonić nastavio sa taktikom koju primenjuje od hapšenja a čiji je cilj da izbegne odgovornost i zamagli stanje stvari.

- On je danas učinio ono što se od njega i očekivalo, ono što je radio od početka istrage, a to je menjanje iskaza u svakom trenutku u kojem proceni da mu to ide najviše u korist. Goran je isključio braću Miloševiće kao izvršioce ovog krivičnog dela i ustvrdio da ih je optuživao za zločin jer mu je to naredio neki policijski inspektor iz Beograda.

Nastavio je da pokušava da izbegne krivičnu odgovornost i da zamagljuje dokaze koji ga terete a poziva se na neke druge koji ne mogu da se ispitaju. Očigledno je da smatra da je to za njega najbolji način da pokuša da izmakne pravdi ali verujem da u tome neće uspeti jer je dosada u njegovom iskazu utvrđeno mnogo nelogičnosti pa i očiglednih laži koje ga svrstavaju u red najtežih izvršilaca krivičnih dela na ovim prostorima.

Nadam se da će u daljem toku istrage biti precizno utvrđeno sve što je dosada bilo sporno što omogućiti da Viši sud potvrdi optužnicu za najteže krivično delo – kazao je Vitković.

Mladen Magdelinić, branilac braće Milošević, poznatijih pod nadimkom “Jojke” izrazio je zadovoljstvo što je Džonić najzad priznao da je njegove klijente neosnovano umešao u monstrouzan zločin.

- Prisustvovao sam saslušanju Stefana i Gorana Džonića koje je nakon ispitivanja optužnice a u okviru dopune istrage, naložilo veće Višeg suda. Mislim da ni današnjim saslušanjem tužilaštvo nije dobilo neku značajniju činjeničnu građu bar na osnovu odbrane Gorana Džonića. Za mene kao branioca optuženih MIloševića bitno je njegovo priznanje da je izmislio njihovo učešće u zločinu te da nijednog ni drugog brata uopšte ne poznaje.

1 / 5 Foto: KURIR/MARKO SMILJKOVIĆ/D.ILIĆ

Što se tiče Stefanovog saslušanja, očigledno je da je cilj tužilaštva bio da njegovim iskazom raščisti ko i na koji način koristi porodičnu i kuću koja se vodi na Stefanovo ime s obzirom na to da su brojni tragovi zločina pronađeni i u jednoj i u drugoj. To je ključno za utvrđivanje da li je Stefan povezan sa ovim događajem dok što se tiče Gorana, mislim da niko više nema dilemu da je on možda i jedini izvršilac – kazao je Magdalenić.

Komentarišući Džonićev iskaz, Magdalenić je potvrdio ocenu svog kolege Vitkovića da Goran i dalje pokušava da izbegne optužbu za zločin.

- Njegov iskaz smatram konfuznim ali ne bih da detaljišem o sadržini iznetih navoda s obzirom na to da je istraga još u toku – rekao je advokat.

Na saslušanje je prvi put pristupila advokat Tamara Antić, iz kancelarije advokata Miroslava Ristića koju je kao svog punomoćnika angažovala Stojanka Đokić, majka ubijenog Gorana.

- Očekujem da optužnica uskoro bude potvrđena jer mislim da je stanje stvari u dobroj meri raščlanjeno ali ne bih da ga komentarišem u interesu istrage – kazala je Antić.

Džonić i dalje tvrdi da je nevin

Kako nezvanično saznajemo, Goran Džonić nastavlja da tvrdi da je nevin i tvrdi da mu je sve namešteno.

- On ističe da prilikom prvog policijskog pretresa nije nađeno ništa a da su drugog dana pronađeni i meci i novac. Sa druge strane ne osporava da je ta municija od njegovog pištolja, što dokazuje da manipuliše dokazima . Što se tiče Stefana, on takođe negira učešće u zločinu i objašnjava da je njegov otac mogao da koristi njegovu kuću dok je on bio na službenom terenu – navode naši sagovornici.

Više javno tužilaštvo nastaviće sa novim dokaznim radnjama u okviru dopune istrage 26. jula kada će biti saslušani policijski službenici koji su radili na slučaju s ozbirom na Džonićeve tvrdnje o podmetanju dokaza.

Ubijena porodica Đokić
Ubijena porodica Đokićfoto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Porodica Đokić surovo likvidirana

Vlasnik menjačnice Goran Džonić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija, nestali su 26. septembra prošle godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac.

Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac dok je njihov „folksvagen pasat“ , koji je takođe zapaljen zatečen nedaleko od Tešice. Dvadesetak dana nakon zločina uhapšen je žrtvin brat od tetke, Goran Džonić, njegovi sinovi Stefan i Milan i braća Aleksandar i Kostadin Milošević. Miloševići i Milan su pušteni iz pritvora ali istraga protiv njih još nije obustavljena.

Goran Džonić se tereti za teško ubistvo a njegov sin Stefan za isto krivično delo ali pomaganjem. Takođe, Više javno tužilaštvo obojicu je optužilo za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Za teško ubistvo Krivični zakonik propisuje kaznu zatvora od deset godina do doživotne robije.

Bonus video:

03:27

OSTAVIO TRAGOVE ZA SOBOM: GORAN DŽONIĆ NAPRAVIO OVIH 5 GREŠAKA

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.