UČINIMO NEŠTO LEPO ZA NATALIJIN 18. ROĐENDAN: Neka naš POKLON stane makar u 1 SMS! 908 na 3030! (FOTO)
Natalija Stevanović, Foto: Privatna arhiva

908 na 3030

UČINIMO NEŠTO LEPO ZA NATALIJIN 18. ROĐENDAN: Neka naš POKLON stane makar u 1 SMS! 908 na 3030! (FOTO)

Natalija je zbog nastalih problema uzrokovanih dijatebesom, nedavno ponovo završila u bolnici

Objavljeno: 14:17h

Natalija Stevanović (17) je devojčica koja iako se od prvog dana svog života susrela sa mnoštvo zdravstvenih problema, ne gubi nadu u bolje sutra. Ona ne želi da se preda i zato pozitivnim mislima i vedrim duhom hrabro korača ka svom cilju.

Dok je kao prevremeno rođena beba u 22. nedelji (četiri meseca pre termina) zaradila posledice u vidu divergentnog strabizma i nistagmusa, sa svojih pet godina života bila je žrtva stravične nesreće iz koje i dan danas vuče ozbiljne zdravstvene probleme, a to su: hemiplegia i hemipareza leve strane tela, tremor leve ruke, ventrikulomegalija, atrofija mozga, konvulzije, mikrocista i leva noga joj je kraća za jedan centimetar. Do sada je imala čak pet kliničkih smrti. Takođe ima šum na srcu, alergije na različitu vrstu hrane i boluje od dijabetesa.

Ono što je svakako već počelo da utiče na boljitak njenog zdravstsvenog stanja jesu transplantacije matičnih ćelija, od kojih je do sada u Kijevu primila jednu terapiju. Uz to, od velike su važnosti za njen oporavak, svakako su i banjske rehabilitacije, vežbe, neurorobotika, operacija strabizma na oba oka, tretmani u hiperbaričnoj komori, laboratorijske analize, radiološka dijagnostika, specijalistički i kontrolni pregledi, transfuzija krvi i troškovi boravka u bolnici tokom transfuzije, kupovina medicinskih aparata i pomagala i servisiranje istih, druge operacije... A za sve to, kao i naredne tretmane matičnih ćelija koje se primaju na svakih 6 meseci, potrebno je sakupiti veliku količinu novca, za koju joj je potrebna naša pomoć.

Imali smo prilike da ponovo stupimo u kontakt sa Natalijom i saznamo da je zbog nastalih problema uzrokovanih dijatebesom, nedavno ponovo završila u bolnici, evo šta nam je rekla:

Kao i obično, otišla sam u bolnicu radi postavljanja insulinske pumpe. Iako ništa nije slutilo na to, medicinsko osoblje je primetilo da jako čudno govorim. Nakon odrađenih analiza, rezultati su pokazali da sam zapala u stanje teške ketoacidoze (stanje opasne komplikacije u dijabetesu) i da sam praktično bila na ivici smrti.

Natalija Stevanović puna vere u bolje sutra
Natalija Stevanović puna vere u bolje sutrafoto: Privatna arhiva

Od Natalije smo zaznali koliko je do sada novca sakupljeno za njeno izlečenje.

Do sada je sakupljeno oko 8,5 miliona dinara, što je 57% od ukupnog iznosa. Verujem da ćemo zahvaljujući ljudima plemenitog srca doći do cilja.

Takođe, otkrila nam je da je 6. jun dan kada proslavlja svoj 18.rođendan. Zato, budimo uz nju, ulepšajmo joj taj dan i poklonimo makar jednu sms poruku 908 na 3030. Toliko MOŽEMO svi.

Natalijin način da olakša sebi trenutke provedene u bolnici
Natalijin način da olakša sebi trenutke provedene u bolnicifoto: Privatna arhiva

Ovo su načini na koji možete donirati sredstva za Nataliju:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 908 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human908 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000795180-30

Uplatom na devizni račun: 160600000079552271 IBAN: RS35160600000079552271 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Natalija Stevanović
foto: Budi human/qr code

Bonus video:

08:40

MISLIO JE DA ĆE UMRETI, NISAM SMELA DA MU DOPUSTIM DA ZASPI: Jelena je HEROJSKI spasila život Nenadu

((Espreso/Bojana Aleksić Pešić))


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.