SEĆATE SE ANĐELE I FILIPA? NJIHOV TIM JE DOBIO OZBILJNO POJAČANJE! Nova aplikacija bi mogla da PROMENI SVET! (FOTO)
Tim Moveably, Foto: Profimedia/Ustupljena fotografija

stiže novi projekat

SEĆATE SE ANĐELE I FILIPA? NJIHOV TIM JE DOBIO OZBILJNO POJAČANJE! Nova aplikacija bi mogla da PROMENI SVET! (FOTO)

Njihove težnje usmerene su ka tome da postanu sinonim za kompaniju koja postavlja više standarde u svetu transporta

Objavljeno: 17:00h

Pre nešto više od tri meseca, kompanija Telekom Srbija uspešno je organizovala svoj jubilarni 10. Mts app konkurs za izradu aplikacija za mobilne uređaje. Zbog epidemiološke situacije, konkurs je ove godine održan u on-line formatu, gde se među pet najboljih pronašla i E-help aplikacija, stvaralački rezultat tima F&A (Filipa Oketića i Anđele Kanjo) iz Gimnazije Mladenovac.

Puni znanja, entuzijazma i želje za novim doprinosom od kolektivnog značaja, Filip i Anđela rešili su da se oprobaju u novom, znatno ozbiljnijem projektu pod nazivom Moveably.

Uzimajući ozbiljnost novog projekta u obzir, Filip i Anđela će ovoga puta nastupiti sa znatnim pojačanjem u vidu tri nova člana, a to su Natalija Oketić, Vukan Radošević i Nikola Jovanović.

Članovi tima Moveably
Članovi tima Moveablyfoto: Ustupljena fotografija

Reč je o ideji koju će ovaj mladi tim imati priliku da predstavi na takmičenju učeničkih kompanija, a biće sprovedena od strane Organizacije Dostignuća Mladih. Prema njihovim rečima, trenutno se pripremaju za nacionalno finale.

Razgovarajući sa članovima ovog tima, došli smo do saznanja o samoj ideji i njenom nastanku.

Razmišljajući čime bi mogli doprineti zajednici ili nekoj određenoj vrsti delatnosti, a da pritom to ne izlazi iz domena njihovih sposobnosti, članovi ovog tima započeli su istraživanje i ispitivanje svoje okoline i uvideli da probleme sa transportom, u toku procesa selidbe ima znatan broj ljudi.

Uzevši ovo u obzir, kao i svoja znanja iz oblasti programiranja, zajedno su došli na ideju kreiranja digitalne platforme MOVEABLY (sačinjene od aplikacije i sajta), kojom žele pružiti obostranu korist, kako prevoznicima kojima će dati mogućnost za sklapanje posla, tako i klijentima za omogućavanje lakšeg prevoza robe. A sve to u cilju da se uz dobro razvijenu aplikaciju, korisnicima efikasno pruži pomoć za lakše povezivanje i realizovanje poslovanja.

Njihove težnje usmerene su ka tome da postanu sinonim za kompaniju koja postavlja više standarde u svetu transporta, odnosno sklapanju poslovanja između klijenta u Evropi, a potom i u celom svetu.

Kako sve to izgleda u samoj aplikaciji

Prilikom registracije u samoj aplikaciji, korisnici imaju mogućnost da izaberu status poslodavca ili prevoznika. Shodno tome korisnici imaju drugačije korisničke interfejse i mogućnosti.

Kada je reč o poslodavacu, njemu se daje mogućnost postavljanja informacije o robi, u vidu objave, odnosno teretu kojem je potreban transport. U posebnom delu objave, poslodavci imaju mogućnost samostalnog odabira prevoznika od onih koji su ponuđeni i na taj način otvara im se mogućnost za uspostavljanje saradnje i zaključivanje posla.

Sa druge strane, ukoliko se radi o prevozniku, njemu se daje mogućnost filtriranja objava u vidu biranja zemalja, tipa transporta, vrste tereta, kao i odabira gradova. Na taj način, prevozniku će biti dostupne samo objave koje odgovaraju njegovom izboru.

Članovi tima Moveably
Članovi tima Moveablyfoto: Ustupljena fotografija

Vest koja će sigurno obradovati mnoge, jeste da će ova praktična aplikacija, koju su članovi tima Moveably uz veliki trud samostalno keirali biti dostupna na onlajn prodavnici (Google play-u, ako i Apple store-u).

Za sam kraj možemo reći da smo ponosni što posedujemo ovakvu omladinu punu ideja i kreativnosti, koja svojim znanjem nastoji da pomogne široj masi.

Novom petočlanom timu Moveably želimo svu sreću sa ovim projektom, kao i novim stvaralaštvima u budućnosti.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Bojana Aleksić Pešić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.