VELIKA POBEDA ZA MALU SANDRU: Nakon brojnih apela TIRŠOVA je reagovala, lekovi na RAČUN bolnice i ADEKVATNO LEČENJE
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva, Aleksandra Čolić

USPELI SMO!

VELIKA POBEDA ZA MALU SANDRU: Nakon brojnih apela TIRŠOVA je reagovala, lekovi na RAČUN bolnice i ADEKVATNO LEČENJE

Od aprila prima biološku terapiju koja za sada nije pokazala vidno poboljšanje

Objavljeno:

Sandra i Silvija Đurić vodile su bitku reumatoidnim vaskulitisom, brojnim propratnim zdravstvenim problemima, siromaštvom, ali i medicinskim osobljem da bi joj danas konačno bila pružena adekvatna medicinska pomoć.

- Situacija se normalizovala, a Sandra će zahvaljujući apelima koji su pristizali sa svih strana dobiti lekove koje će platiti bolnica.

Sandrina majka zahvalila se svima koji su pomogli u nadi da će njenoj devojčici konačno biti bolje.

Od aprila prima biološku terapiju koja za sada nije pokazala vidno poboljšanje.

- Utvrdili su da Sandra boluje od neke imunološke bolesti sa pratećom reumom i vaskulitisom, tako da joj ovom terapijom leče to i zapaljenje u mišićnim tkivima zbog kog se stvara voda. Primetila sam da joj manje izlazila osip po koži i manje vode nadolazi, ali znaćemo sve kada budemo uradili analizu krvi, rekla je u aprilu Silvija za Espreso portal.

Sandra Đurić
foto: Aleksandra Čolić

Nakon toga, susrele su se sa brojnim problemima među kojima je pojačano javljanje osipa na koži i svrab koji je vremenom postao nepodnošljiv, zato su ponovo smeštene u Tiršovu.

Pre nekoliko dana Silvija je doživela i vređanje na nacionalnoj osnovi od strane žene sa kojom su delile sobu.

- Proživljavamo torturu u Tiršovoj od strane majki druge dece i doktora. Nemaju razumevanja i empatiju, hoće da nas otpuste sa teškim svrabom. Žena druge veroispovesti me naziva kobilom, smrdljivom srpskinjom, ovo je gore i od golgote. Samo se pitam da li postoji neki savestan lekar koji može da nam pomogne. Nekad imam osećaj da se nalazimo u stranoj zemlji i da smo prepuštene nama samima. Doktori ni malo nemaju razumevanja za njeno zdrastveno stanje, na moje pitanje šefici odeljenja da li je upoznata sa Sandrinim stanjem,ona odgovara da su njoj sva deca ista, rekla je Silvija pre nekoliko dana za Espreso.

Istog dana je predala molbu direktoru Siniši Dučiću, što je urodilo plodom.

1 / 8 Foto: Printscreen/Instagram

Podsetimo, bolest se pojavila odjednom, niko od lekara nije ni slutio šta bi moglo da se desi jer je rođena kao potpuno zdrava beba.

- Sandra je rođena kao apsolutno zdrava beba, dobila je ocenu 10 na porođaju. Lepo je napredovala, razvijala se kao svako normalno zdravo dete. Odjednom su krenule temperature i bolovi u prstima. Tada mi je pedijatar rekao da je verovatno u pitanju rast zubića. Međutim, kutnjaci su izrasli, ali se temeperatura nastavila. 7-8 dana je trajalo to vraćanje iz bolnice sa pričom da je virus. Govorili su mi da nisam normalna jer je iznova vodim kod lekara. Da su na vreme odradili analize, sve bi bilo drugačije. Kad su na kraju na moj zahtev uradili analize, rezultati su bili katastrofalni, razor organizma u potpunosti. CRP je bio preko 400, sedimentacija preko 300, trombociti, leukociti su mnogo skočili.

Neminovno je da su stresovi i nasilje koje je doživljavala uticali na razvoj bolesti.

- Doživljavala je stresove, ne mogu da lažem. Gledala je kako viču na mene, kako me tuku, tukli su me i dok sam bila trudna. Počev od muža pa sve do njegovog strica. Verujem da je i to donekle uticalo. Gledali su na mene kao na kuče sa ulice. Sve se pogoršalo kad se ona razbolela, jer su drčni za pare, nisu hteli da daju za njeno lečenje. Činili su sve što su mogli samo da nas dve odemo iz kuće. Sama nisam mogla mnogo. I starija ćerka potpala je pod pritiskom oca i babe, odrekla se majke i sestre, a ja sam zarad njenog školavanja i sreće povukla sve tužbe, rekla je tada za portal Espreso Silvija, kroz suze.

Ekipa Espreso portala u više navrata pokušala je da dobije i odgovor ili demant iz Tiršove, ali su odbijali da se oglase i prokomentarišu situaciju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.