"MOLIM VAS POMOZITE": Sandra je opet u Tiršovoj! "SMRDLJIVA SRPKINJA, KOBILA", majku vređaju DOK JOJ SE DETE GUŠI!
Sandra Đurić, Foto: instagram/pomozimo_sandri_djuric

ravno golgoti, može li neko pomoći?

"MOLIM VAS POMOZITE": Sandra je opet u Tiršovoj! "SMRDLJIVA SRPKINJA, KOBILA", majku vređaju DOK JOJ SE DETE GUŠI!

Ova majka je očajna i moli ljude da joj pomognu da istera pravdu i njeno dete dobije tretman kao i sva ostala deca, jer razloga za diskriminaciju nema i ne bi smela da postoji

Objavljeno: 01:17h

Sandra Đurić, devojčica iz Smederevske Palanke nedavno je napunila 17 godina, a to znači, kako je praksa do sada pokazala, samo još jedna godina mučenja koja je iza nje.

Sandra boluje od reumatoidnog vaskulitisa, to su pokazale sve dosadašnje analize, tvrdi Silvija Đurić, ali i ističe da ni posle 15 godina njihove borbe lekari ne znaju kako da je leče i prebacuju je sa odeljenja na odeljenje, a kad više nemaju gde, vrate je kući.

Silvija je za Espreso ranije potvrdila da je Sandri odobrena biološka terapija Anakinra nakon što su urađene analize genetike koje su pokazale da se dva gena ne poklapaju, međutim ona do sada nije dala značajne rezultate jer se njeni simptomi u većoj meri nisu povukli.

Ova majka je očajna i moli ljude da joj pomognu da istera pravdu i njeno dete dobije tretman kao i sva ostala deca, jer razloga za diskriminaciju nema i ne bi smela da postoji.

- Iscrpljena je od svraba, ne spava noćima, doktori ne znaju zbog čega se svrab javlja i nemaju lek za crvenilo, šalju je na psihijatriju zbog svraba, to nema nigde, govori zabrinuta majka za Espreso.

To nije jedino što Silviju brine

- Proživljavamo torturu u Tiršovoj od strane majki druge dece i doktora. Nemaju razumevanja i empatiju, hoće da nas otpuste sa teškim svrabom. Žena druge veroispovesti me naziva kobilom, smrdljivom srpskinjom, ovo je gore i od golgote. Samo se pitam da li postoji neki savestan lekar koji može da nam pomogne. Nekad imam osećaj da se nalazimo u stranoj zemlji i da smo prepuštene nama samima. Doktori ni malo nemaju razumevanja za njeno zdrastveno stanje, na moje pitanje šefici odeljenja da li je upoznata sa Sandrinim stanjem,ona odgovara da su njoj sva deca ista, rekla je Silvija.

Dodala je da je predala molbu direktoru Siniši Dučiću.

Sandra Đurić
foto: Privatna arhiva

Ekipa Espreso portala poslala je upit Univerzitetskoj klinici Tiršova, ali odgovor do objavljivanja teksta nismo dobili. Napomenućemo da se Tiršova ni ranije nije oglašavala povodom ovog slučaja.

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram

Podsetimo, bolest se pojavila odjednom, niko od lekara nije ni slutio šta bi moglo da se desi jer je rođena kao potpuno zdrava beba.

- Sandra je rođena kao apsolutno zdrava beba, dobila je ocenu 10 na porođaju. Lepo je napredovala, razvijala se kao svako normalno zdravo dete. Odjednom su krenule temperature i bolovi u prstima. Tada mi je pedijatar rekao da je verovatno u pitanju rast zubića. Međutim, kutnjaci su izrasli, ali se temeperatura nastavila. 7-8 dana je trajalo to vraćanje iz bolnice sa pričom da je virus. Govorili su mi da nisam normalna jer je iznova vodim kod lekara. Da su na vreme odradili analize, sve bi bilo drugačije. Kad su na kraju na moj zahtev uradili analize, rezultati su bili katastrofalni, razor organizma u potpunosti. CRP je bio preko 400, sedimentacija preko 300, trombociti, leukociti su mnogo skočili.

Neminovno je da su stresovi i nasilje koje je doživljavala uticali na razvoj bolesti.

- Doživljavala je stresove, ne mogu da lažem. Gledala je kako viču na mene, kako me tuku, tukli su me i dok sam bila trudna. Počev od muža pa sve do njegovog strica. Verujem da je i to donekle uticalo. Gledali su na mene kao na kuče sa ulice. Sve se pogoršalo kad se ona razbolela, jer su drčni za pare, nisu hteli da daju za njeno lečenje. Činili su sve što su mogli samo da nas dve odemo iz kuće. Sama nisam mogla mnogo. I starija ćerka potpala je pod pritiskom oca i babe, odrekla se majke i sestre, a ja sam zarad njenog školavanja i sreće povukla sve tužbe, rekla je tada za portal Espreso Silvija, kroz suze.

Ovako je Sandra izgledala pre nego što je bolest postala progresivnija.

Sandra Đurić
foto: Privatna arhiva

(Espreso / Tamara N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.