PALČICA SANDRA (17) SVAKE NOĆI IMA GUŠENJA! Dva gena joj se NE POKLAPAJU, a ni tu nije kraj MUKAMA (FOTO)
Sandra Đurić, Foto: Privatna arhiva, Aleksandra Čolić

tuga

PALČICA SANDRA (17) SVAKE NOĆI IMA GUŠENJA! Dva gena joj se NE POKLAPAJU, a ni tu nije kraj MUKAMA (FOTO)

Sada nakon 6 meseci od našeg prvog razgovora , Sandra ne izgleda znatno bolje, još uvek joj nadolazi voda, pije 3 laseksa dnevno, a lekovi su sve skuplji

Objavljeno: 07:40h

Sandra Đurić, devojčica iz Smederevske Palanke nedavno je napunila 17 godina, a to znači, kako je praksa do sada pokazala, samo još jedna godina mučenja koja je iza nje.

Kada je ekipa Espreso portala prvi put razgovarala sa Sandrinom majkom, Silvijom Đurić u oktobru prošle godine, rekla nam je da njena Palčica boluje od reumatoidnog vaskulitisa, međutim više ni sama ne zna šta se tačno dešava sa njenim detetom. Njih dve imaju divovsku snagu, još uvek žive kao podstanari, a podsećamo i da su godinama trpele porodično nasilje.

Sandra Đurić
foto: Privatna arhiva

Sada nakon 6 meseci od našeg prvog razgovora , Sandra ne izgleda znatno bolje, još uvek joj nadolazi voda, pije 3 laseksa dnevno, a lekovi su sve skuplji.

- Svake noći ima gušenja zbog promene vremena. Stigli su rezultati genetike i nisu pokazali ništa. Ima dva gena a koja se ne poklapaju sa njenom bolešću. Drugim rečima ne može da se otkrije koja je tačno autoimuna bolest, potpunu dijagnozu nema. Kažu doktori da je jedna u milion dece koja ima tu bolest. Samo molim Boga da joj ova terapija nova pomogne jer ne znam čime bi je onda lečili dalje .I to da nije bilo dobrih ljudi sa društvene mreže Instagram koji su mi pomogli da dođem do Lončara koji je odobrio biološku terapiju Anakinru, Sandra bi verovatno bila u dosta gorem stanju, kaže Silvija.

1 / 9 Foto: Privatna arhiva

Sandra je sada kod kuće gde svakodnevno prima prepisanu biološku terapiju. Pitali smo Silviju da nam kaže da li primećuje promenu od početka terapije.

- Utvrdili su da Sandra boluje od neke imunološke bolesti sa pratećom reumom i vaskulitisom, tako da joj ovom terapijom leče to i zapaljenje u mišićnim tkivima zbog kog se stvara voda. Primetila sam da joj manje izlazila osip po koži i manje vode nadolazi, ali znaćemo sve kada budemo uradili analizu krvi, zaključila je Silvija.

Sandri možete pomoći uplatom na ove račune na ime Silvija Đurić, dok ne dobije svoj broj u fondaciji Budi human.

200-125222501-36 dinarski račun u Poštanskoj štedionici

325-9340600187195-22 devizni račun u Vojvođanskoj banci

Podsetimo, bolest se pojavila odjednom, niko od lekara nije ni slutio šta bi moglo da se desi jer je rođena kao potpuno zdrava beba.

- Sandra je rođena kao apsolutno zdrava beba, dobila je ocenu 10 na porođaju. Lepo je napredovala, razvijala se kao svako normalno zdravo dete. Odjednom su krenule temperature i bolovi u prstima. Tada mi je pedijatar rekao da je verovatno u pitanju rast zubića. Međutim, kutnjaci su izrasli, ali se temeperatura nastavila. 7-8 dana je trajalo to vraćanje iz bolnice sa pričom da je virus. Govorili su mi da nisam normalna jer je iznova vodim kod lekara. Da su na vreme odradili analize, sve bi bilo drugačije. Kad su na kraju na moj zahtev uradili analize, rezultati su bili katastrofalni, razor organizma u potpunosti. CRP je bio preko 400, sedimentacija preko 300, trombociti, leukociti su mnogo skočili.

Neminovno je da su stresovi i nasilje koje je doživljavala uticali na razvoj bolesti.

- Doživljavala je stresove, ne mogu da lažem. Gledala je kako viču na mene, kako me tuku, tukli su me i dok sam bila trudna. Počev od muža pa sve do njegovog strica. Verujem da je i to donekle uticalo. Gledali su na mene kao na kuče sa ulice. Sve se pogoršalo kad se ona razbolela, jer su drčni za pare, nisu hteli da daju za njeno lečenje. Činili su sve što su mogli samo da nas dve odemo iz kuće. Sama nisam mogla mnogo. I starija ćerka potpala je pod pritiskom oca i babe, odrekla se majke i sestre, a ja sam zarad njenog školavanja i sreće povukla sve tužbe, rekla je tada za portal Espreso Silvija, kroz suze.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.