"USTA JOJ MODRE, NEMA SNAGE, BOJIM SE DA ĆE MI SE UGUŠITI OD VODE": Pored 3 laseksa i pune korpe lekova dete OTIČE!
Sandra Đurić, Foto: Privatna arhiva, Aleksandra Čolić

IMA LI NEKO OD LEKARA DA POMOGNE?

"USTA JOJ MODRE, NEMA SNAGE, BOJIM SE DA ĆE MI SE UGUŠITI OD VODE": Pored 3 laseksa i pune korpe lekova dete OTIČE!

Bolest se pojavila odjednom, niko od lekara nije ni slutio šta bi moglo da se desi jer je rođena kao potpuno zdrava beba

Objavljeno:

Sandra Đurić (17) boluje od sistemske bolesti vezivnog tkiva, reumatoidnog vaskulitisa koji zahvata ceo organizam. Nakon 15 godina borbe, devojčici je urađena analiza genetike, kojom je utvrđeno da se dva gena ne poklapaju sa njenom bolešću.

- Rezultati genetike nisu pokazali ništa. Ima dva gena a koja se ne poklapaju sa njenom bolešću. Drugim rečima, ne može da se otkrije koja je tačno autoimuna bolest, potpunu dijagnozu nema, rekla je Sandrina majka za Espreso.

Bolest se pojavila odjednom, niko od lekara nije ni slutio šta bi moglo da se desi jer je rođena kao potpuno zdrava beba.

- Sandra je rođena kao apsolutno zdrava beba, dobila je ocenu 10 na porođaju. Lepo je napredovala, razvijala se kao svako normalno zdravo dete. Odjednom su krenule temperature i bolovi u prstima. Tada mi je pedijatar rekao da je verovatno u pitanju rast zubića. Međutim, kutnjaci su izrasli, ali se temeperatura nastavila. 7-8 dana je trajalo to vraćanje iz bolnice sa pričom da je virus. Govorili su mi da nisam normalna jer je iznova vodim kod lekara. Da su na vreme odradili analize, sve bi bilo drugačije. Kad su na kraju na moj zahtev uradili analize, rezultati su bili katastrofalni, razor organizma u potpunosti. CRP je bio preko 400, sedimentacija preko 300, trombociti, leukociti su mnogo skočili.

1 / 11 Foto: Privatna arhiva

Sandri je pre mesec dana odobrena biološka terapija Kineret. Međutim Silvija kaže da ne vidi boljitak.

- Od ove terapije ništa nije bolje. Seturacija pada do 34, do sada nikad nije išla tako nisko. Vodu gotovo da ne izbacuje vodu slabije iako pije 3 laseksa dnevno. Prepuna je vode. Ne može ni dugo da hoda, brzo se zamara, gubi kiseonik, jedva diše, čak joj i usta pomodre. Sve manje i manje jede, pokušali smo sa još jednim lekom za izbacivanje vode, ali on pa tek ne daje rezultate. Bespomoćna sam, ne znam gde da je vodim. Strah me je ugušiće se od vode, vidim da joj je sve gore i gore, kaže zabrinuta majka.

Pije punu korpu lekova, a gotovo sve se kupuje.

- Kupujem skoro svu terapiju koju pije, uključili su joj i čaj Solubritrat, naručujem ga iz Nemačke. Zoloft od 10mg za bolove, Melatonin za spavanje, Rubenal za alergiju, profilaksu Nitrofurantoin od 100mg, Magnezijum direkt, Kalcijum kesice, Bioderma kremu za oštećenje kože, Bioderma ulje, kremu protiv bolova Voltaren forte od 2 mg, Alfa D3 vitamin. Noplazu za želudac, tablete Aldaktone za bubrege.

- Njoj je svega dosta, umorila se, ne znam kako da joj dam snage kad sam i ja na ivici. Hoće da ide u školu i druži se kao ostala deca. Ne znam kako da joj pomogne, a i strah je počeo da preovlađuje, znam koliko ta voda može biti opasna, samo da je ne izgubim, dodala je vidno uznemirena majka.

Podsetimo, Sandra i Silvija žive kao podstanari u Smerevskoj Palanci, od primanja imaju samo socijalnu pomoć, a Sandrin otac ne učestvuje u lečenju i odgajanju svoje ćerke.

Takođe, godinama su bile fizički maltretirane od strane članova porodice sve dok Silvija nije odlučila da ode i Sandri pruži topao zagrljaj, mnogo ljubavi i život u kom nasilje ne postoji.

Za sada, Sandri i njenoj mami u ovoj borbi možete pomoći uplatom na ove žiro račune:

200-125222501-36 dinarski račun u Poštanskoj štedionici

325-9340600187195-22 devizni račun u Vojvođanskoj banci

Visoka je oko metar, a ovako je izgledala pre nego što je bolest postala progresivnija.

Sandra Đurić
foto: Privatna arhiva

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.