PRIČU ACE I DEJANA TREBA DA ČUJE CELA SRBIJA! Od njih svi okreću glavu, na birou su i žele da RADI (VIDEO)
Aleksandar Kalabić, Foto: Privatna arhiva

nAŠE MALO JE ZA NEKOG MNOGO

PRIČU ACE I DEJANA TREBA DA ČUJE CELA SRBIJA! Od njih svi okreću glavu, na birou su i žele da RADI (VIDEO)

Ovaj mladić koji će vas sve ostaviti bez daha, kao što je i nas same, poručio je jednu važnu poruku svima

Objavljeno: 14:06h

Našoj redakciji javio se Dejan iz Novog Sada i njegov prijatelj Aleksandar koji imaju jedan prilično veliki problem, a to je da su osobe sa invaliditetom koje se nalaze na birao i nemaju mnogo mogućnosti da nađu posao.

"Zovem se Dejan. Ja sam iz Novog Sada i hteo bih da vas pitam da li ste zainteresovani da pišete o projektu mene i moja dva drugara? Završili smo školu i sad smo na birou. Treba nam posao", kaže je on, a onda je njegov prijatelj Aleksandar Kalabić dodao:

"Ja sam završio školu za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", smer za grafičara. Na birou čekam posao kao osoba sa invaliditetom, niko ne želi da me zaposli, svi okreću glavu. Dva druga i ja smo pokrenuli jutjub kanal da pomognemo osobama sa invaliditetom", navodi Aleksandar.

Aleksandar Kalabić
Aleksandar Kalabićfoto: Privatna arhiva

Kada nam je već bliže objasnio o čemu se radi, s oduševljenjem, a pomalo i s tugom u srcu želeli smo da saznamo o kakvom se invaliditetu radi.

"U pitanju je lakša mentalna retardacija. Sporo mi je išlo učenje u školi. Nemam stepen invalidnosti, ali imam rešenje o kategorizaciji", objašnjava sagovornik.

Ovaj mladić koji će vas sve ostaviti bez daha, kao što je i nas same, poručio je jednu važnu poruku svima.

Aleksandar Kalabić
foto: Privatna arhiva

"Hoću da apelujem na bolji zakon za osobe sa invaliditetom koje su radno sposobne. Trpimo stalno diskriminaciju i teško dolazimo do posla, a voleli bismo da budemo samostalni. Da jednog dana imamo svoju porodicu", objasnio je Aleksandar.

Svoj jutjub kanal nazvali su "Studio DAD" - skraćeno od Dejan, Aca i Dimitrije.

Sva trojica podjednaku zaslužuju medijski prostor, a ovaj tekst, nadamo se, nekoga će možda privući i da ih angažuje. Želimo im svu sreću u daljoj borbi!

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.