GUBI RAVNOTEŽU, STVORILA SU SE 2 GLAUKOMA, IZBUGIĆE VID: Otac malog Novaka VAPI za POMOĆ!
Novak Milojević, Foto: Privatna arhiva

pomozimo!

GUBI RAVNOTEŽU, STVORILA SU SE 2 GLAUKOMA, IZBUGIĆE VID: Otac malog Novaka VAPI za POMOĆ!

Trinaestogodišnjak iz sela Rudare se bori protiv obolenja koje dovodi do agresivnog slabljenja vida koje na kraju vodi do potpunog oslepljenja

Objavljeno:

Malom Novaku Milojeviću stanje je ponovo pogoršano. Ovaj dečak (13) od prvog razreda bori se sa teškom bolešću očiju.

Njegov otac za Espreso portal kaže da je sa njim do skoro bilo sve u redu i da se vid znatno poboljšao nakon desetodnevnih tretmana na ruskoj klinici u Novom Sadu.

Novak je na to lečenje bio prošle godine u avgustu, a kako otac nije imao sredstava da ga vodi na dodatne tretmane i kontroole, situacija je znatno teža.

- Pre par dana je pao u školi, gotovo da ništa ne vidi, gubi ravnotežu. Moje dete uopšte nije dobro. Dobio sam uput za hitan odlazak u KC Beograd i rusku kliniku "Eliksir", za koju doktorka tvrdi da je jedna od najboljih u svetu. Molim sve dobre ljude da mi pomognu, da mu sačuvamo vid. Sada su mi rekli i da su mu se pojavila dva glaukoma na oba oka. Ne radim nigde, ne znam šta ću, dodaje zabrinuti otac.

Otac Miroslav ističe da ulaže sve napore da dečak u potpunosti ne oslepi:

- Bolest je Novaku otkrivena kada je pošao u prvi razred osnovne škole. Lekari u Boru, gde smo tada živeli, utvrdili su da boluje od ambliopije oba oka. Bolest od koje vremenom može potpuno da se oslepi razvijala se sve više i više. Lečio se na Dečjoj klinici u Tiršovoj i Klinici u Pasterovoj u Beogradu, ali tu nije bilo nikakvog pomaka, pa smo pomoć potražili od lekara klinike "Eliksir" koji su mu 2021. uradili laserski zahvat što mu je mnogo pomoglo. Ja sam zahvalan doktorima sa klinike i mnogo ih poštujem.

Ako možete da pomognete malenom Novaku da ode na potrebnu terapiju, to možete učiniti uplatom na tekući račun 205-9011005904581-50 kod Komercijalne banke. A na 061/2738491 možete kontaktirati Miroslava ako ste u mogućnosti da pomognete.

Podsetimo, fudbalere Crvene zvezde je posle 162. Večitog derbija posetio dečak Novak Milojević koji je oboleo od teške bolesti, ambliopije na oba oka.

Trinaestogodišnjak iz sela Rudare se bori protiv obolenja koje dovodi do agresivnog slabljenja vida koje na kraju vodi do potpunog oslepljenja.

Ipak, pre nego što se to dogodi, dok još može da vidi mali Novak je dobio priliku da vidi uživo svoje heroje i poseti klub koji mu je u srcu.

Za njegovo lečenje se prikuplja pomoć i u akciju se tada uključila uključila i Zvezda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.