RADNICI U GLAMOČKOJ ULICI NE ODUSTAJU OD ZAZIDAVANJA: Postavljena treća traka zabrane na GRADILIŠTU! (VIDEO)
Glamočka ulica, Foto: Marko Nikolić / Privatna arhiva

STRAŠNO

RADNICI U GLAMOČKOJ ULICI NE ODUSTAJU OD ZAZIDAVANJA: Postavljena treća traka zabrane na GRADILIŠTU! (VIDEO)

Ovoga puta, inspekcija je po pozivu izašla na teren!

Objavljeno: 16:09h

Drama u Glamočkoj ulici još uvek traje, a stanovnici su u neizvesnosti da li će svemu i kada doći kraj. Njih najviše plaši da će investitor nastaviti tamo gde je letos stao, a da će oni ostati zazidani, jer ceo slučaj još uvek nije rešen.

Podsećanja radi, pre tri meseca stanovnici Glamočke ulice susreli su se sa nesvakidašnjom situacijom, kada je ispred njihovog ulaza u dvorište kuće počeo da niče zid firme "Motorino" koja se bavi tehničkim pregledom, a čiji je vlasnik od Grada kupio zemljište, a od Opštine dobio dozvolu za podizanje ograde.

Investitor ima dozvolu za rekonstrukciju postojećeg objekta, ali nema dozvolu za postavljanje temelja, međutim, radnici su od jutros počeli da postavljaju panele u temelj koji je postavljen oko objekta.

Bojana Samardžić koja stanuje u Glamočkoj ulici, odmah je slučaj prijavila građevinskoj inspekciji, kao i svaki put do sada. Ovoga puta, oni su izašli na teren i postavljena je traka na mestu gradnje. Inače, ovo je treća traka u poslednjih mesec dana, do sada su radnici nastavljali da rade i pored zabrane.

Inspekcija je podnela krivičnu prijavu protiv investitora u Glamočkoj konačno, a njihovo saopštenje vam prenosimo u celosti.

Inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove u prepodnevnim časovima izvršili su kontrolni pregled gradilišta u Glamočkoj 15. Tom prilikom utvrđeno je da je investitor nastavio sa izvođenjem radova tako što je na prethodno izvedenom trakastom temelju postavio sedam čeličnih stubova. Podsećamo, gradski građevinski inspektori su krajem novembra zatvorili gradilište na ovoj lokaciji zato što investitor nije posedovao kompletnu dokumentaciju koja omogućuje adaptaciju postojećeg prizemnog objekta. Na osnovu utvrđenog, inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove obnovio je traku, te će osim zatvaranja gradilišta protiv investitora biti podneta i krivična prijava nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju ovog sekretarijata. - navodi se u saopštenju.

Bojana se oglasila za portal Espreso i ispričala kakav je prizor zatekla.

- Danas je izašla inspekcija i postavila traku, čula sam da je radnik pitao inspektora da li sme da pokupi šut, rekao mu je da može. Tamo ne bi smeli da rade ništa osim krova, to im je isto objasnio inspektor jer za krov imaju rešenje, a ispred objekta ne smeju ništa da rade. - ispričala je Bojana.

Trenutak kada građevinski inspektor zatvara gradilište.

Problem predstavlja jedan ar zemljišta koje je bilo u vlasništvu Grada, a prodato je vlasniku firme "Motorino", odnosno, radi se o delu ulice kao i o jednoj školi. U Zakonu se navodi: "Postojeće i planirane površine javne namene se ne mogu otuđiti iz javne svojine."

1 / 11 Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić uverio se u ovaj bizaran slučaj na licu mesta i obećao da će ograda biti srušena, što se i dogodilo, ali delimično.

S druge strane oglaiso se i gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić koji je povodom problema stanara u Glamočkoj ulici, posetio i izjavio da je postupak inspekcijskog nadzora u Gradu u toku.

Pored toga, gradonačelnik je tražio od opštine da preispita akte koje je donela i da omogući građanima da nastave sa korišćenjem ulice, kako su to činili godinama unazad.

- Od predsednika opštine i opštinskih organa zahtevam da ovaj slučaj ima prioritet u rešavanju - zaključio je tada gradonačelnik Radojičić.

(Espreso/Dijana Spasov)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.