NASTAVLJA SE DRAMA U GLAMOČKOJ! Majstori se vratili, porodice strepe da će ponovo biti ZAZIDANE! (FOTO)(VIDEO)
Majstori se vratili, Foto: Marko Nikolić / Privatna arhiva

ŠTA SE DEŠAVA?

NASTAVLJA SE DRAMA U GLAMOČKOJ! Majstori se vratili, porodice strepe da će ponovo biti ZAZIDANE! (FOTO)(VIDEO)

Danas, ranom zorom, ponovo su počeli radove u Glamočkoj ulici

Objavljeno: 11:40h

Pre tri meseca stanovnici Glamočke ulice susreli su se sa nesvakidašnjom situacijom, kada je ispred njihovog ulaza u dvorište kuće počeo da niče zid firme "Motorino" koja se bavi tehničkim pregledom, a čiji je vlasnik od Grada kupio zemljište, a od Opštine dobio dozvolu za podizanje ograde.

Tada je vest da ljudi ne mogu da izađu iz svojih dvorišta odjeknula u javnosti, a porodicama koje su ostale "zazidane" u pomoć su pritekli mnogi sugrađani koji su se držali zajedno sve dok betonski zid nije srušen.

Danas, ranom zorom, ponovo su počeli radove u Glamočkoj ulici.

Bojana Samardžić, jedna od stanovnika kojima je bila podignuta zidina ispred vrata, potvrdila je za portal Espreso da su se jutros ponovo pojavili radnici.

- Oni nastavljaju radove od jutros, a podnete su 4 tužbe protiv njih i to ne bi smeli da rade. Prijavila sam građevinskoj inspekciji, ali rekla sam im da će sigurno novinari stići pre njih. - započinje priču ona.

Glamočka ulica
foto: Privatna arhiva

- Tužbu sam podnela 18. avgusta, a 27. oktobra su usvojili privremenu meru da ne sme da se nastavi sa građevinskim radovima. Pored toga, morali su da uklone temelj, žice i blokove koji su bili ispred moje kapije. Kada je bio predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić, uklonili su samo blokove i naglasili da je to privremeno u dogovoru sa vlasnikom tehničkog pregleda. - kaže uznemirena Bojana za Espreso.

Bojana Samardžić
Bojana Samardžićfoto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

Tri meseca kasnije, kuće ostalih žitelja Glamočke ulice i dalje su "zablokirane".

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić uverio se u ovaj bizaran slučaj na licu mesta i obećao da će ograda biti srušena, što se i dogodilo, ali delimično.

S druge strane oglaiso se i gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić koji je povodom problema stanara u Glamočkoj ulici, posetio i izjavio da je postupak inspekcijskog nadzora u Gradu u toku.

Pored toga, gradonačelnik je tražio od opštine da preispita akte koje je donela i da omogući građanima da nastave sa korišćenjem ulice, kako su to činili godinama unazad.

- Od predsednika opštine i opštinskih organa zahtevam da ovaj slučaj ima prioritet u rešavanju - zaključio je tada gradonačelnik Radojičić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.