OSVANULO UPOZORENJE U GLAMOČKOJ GDE SU KOMŠIJE ZAZIDANE: Radovi obustavljeni, NATPIS sve OBJAŠNJAVA! (FOTO)
Mesto gde su Zvezdarci zazidani, Foto: Marko Nikolić

skandal

OSVANULO UPOZORENJE U GLAMOČKOJ GDE SU KOMŠIJE ZAZIDANE: Radovi obustavljeni, NATPIS sve OBJAŠNJAVA! (FOTO)

Ograda je jednim delom srušena kod porodice Samardžić, a kako može da se vidi na fotografijama sav materijal za izgradnju je i dalje tu...

Objavljeno: 07:26h

Na beogradskoj opštini Zvezdara dešava se prava drama!

Naime, pre nekoliko dana stanovnici Glamočke ulice susreli su se sa nesvakidašnjom situacijom, kada je ispred njihovog ulaza u dvorište kuće počeo da niče zid firme "Motorino" koja se bavi tehničkim pregledom, a čiji je vlasnik legalno od Grada kupio zemljište, a od Opštine dobio dozvolu za podizanje ograde.

Deo zida je srušen
Deo zida je srušenfoto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

"Tehnički pregled nije na ovoj adresi već mesec dana, vlasnik je verovatno planirao da napravi izlaz na ulicu sa druge strane garaže, gde se obavlja tehnički. Pre nedelju dana su nas zazidali, bukvalno za sat vremena smo bili zatvoreni", rekla je Bojana Samardžić za Espreso i dodala da do danas nema nikakvu novu informaciju, osim da je gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić rekao da će se baviti ovim problemom.

Radovi su stali
Radovi su stalifoto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

Inače, kako reporteri Espresa javljaju, ograda je jednim delom srušena kod porodice Samardžić, a kako može da se vidi na fotografijama, sav materijal za izgradnju je i dalje tu.

Kako nam je Samardžićeva rekla, niko im nije pokazao plan gradnje, ali im je rečeno da je sve legalno.

Zvala sam građevinsku inspekciju kada su počeli da zidaju, gde su mi rekli da zovem "Beokom servis" i da njima moram da prijavim. Zvala sam i prijavila i niko se nije pojavio", ističe Bojana.

Na kraju je otišla lično sa tužbom i sutradan se pojavila inspekcija, ali su joj rekli da nisu došli na njen poziv.

Bojana Samardžić
Bojana Samardžićfoto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

Međutim, porodica Samardžić nije jedina pogođena bizarnom situacijom, tu je i sveštenik u penziji Ratko Nikolić koji još uvek kolima ne može da izađe iz dvorišta, tačnije, još uvek je zazidan.

Sveštenik Nikolić
Sveštenik Nikolićfoto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

Očekujem da se reši, verujem u Boga i u Božiju pravdu, a ako ne može sada svakako će stići nekada", rekao je za Espreso sveštenik koji je na kraju zaplakao, jer ne može da se vozi autobusom zbog ove situacije, a ne može ni u crkvu da ode i to ga najviše boli. Hvala vam deco draga što se borite, neka vidi narod ovu bruku i sramotu. Ja samo molim da mi oslobodi da prođem kolima, dodaje on.

Tehnički servis koji je rešio d azazida komšije
Tehnički servis koji je rešio d azazida komšijefoto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

Bojana Samardžić je rekla da su joj tri momka pretila kako ne sme da se nalazi na privatnom posedu kada je kolima stala ispred.

JEDNO JE ZAKON, DRUGO JE ŽIVOT

Podsetimo, predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić uverio se u ovaj bizaran slučaj na licu mesta i obećao da će ograda biti srušena, što se nekoliko sati kasnije dogodilo, ali delimično.

- Jedno je zakon, drugo je život! - zaključio je Jeremić videvši situaciju na licu mesta.

Inače, na samom gradilištu je vidljivo upozorenje o zatvaranju gradilišta, koje je postavila građevinska inspekcija.

Gradnja je stala
Gradnja je stalafoto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

S druge strane oglaiso se i gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić koji je povodom problema stanara u Glamočkoj ulici, posetio u petak i izjavio da je postupak inspekcijskog nadzora u Gradu u toku.

- Ključno je da sam predsedniku opštine Zvezdara naložio da u okviru svojih nadležnosti preispita akte koje je izdao nadležni opštinski organ. Najvažnija činjenica je neusklađenost planskog akta i faktičkog stanja, jer ta ulica postoji i kuće u toj ulici imaju svoje brojeve. Tu činjenicu opštinski organ je morao da ima u vidu kada je investitoru izdavao dozvolu za podizanje ograde. Ovo je drastičan primer neusklađenosti planskog akta sa faktičkim stanjem. Bez obzira na to, opštinski organ je morao da izađe na teren pre izdavanja dozvole – izjavio je gradonačelnik Radojičić.

Glamočka ulica
foto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

Pored toga, gradonačelnik je tražio od opštine da preispita akte koje je donela i da omogući građanima da nastave sa korišćenjem ulice, kako su to činili godinama unazad.

- Od predsednika opštine i opštinskih organa zahtevam da ovaj slučaj ima prioritet u rešavanju - zaključio je gradonačelnik Radojičić.

(Espreso/Dijana S./Jelena M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.