DRAMA U GLAMOČKOJ ULICI SE NASTAVLJA: Radnici DIŽU ZIDOVE i pored zabrane, STANARI U STRAHU! (VIDEO)
Glamočka ulica, Foto: Marko Nikolić / Privatna arhiva

niko nikoga ne konstatuje

DRAMA U GLAMOČKOJ ULICI SE NASTAVLJA: Radnici DIŽU ZIDOVE i pored zabrane, STANARI U STRAHU! (VIDEO)

Pored zabrane, radnici su neometano nastavili gradnju juče, a na istom mestu su i danas. Inspekcije ne reaguju još uvek na ove prijave

Objavljeno: 16:10h

Pre tri meseca stanovnici Glamočke ulice susreli su se sa nesvakidašnjom situacijom, kada je ispred njihovog ulaza u dvorište kuće počeo da niče zid firme "Motorino" koja se bavi tehničkim pregledom, a čiji je vlasnik od Grada kupio zemljište, a od Opštine dobio dozvolu za podizanje ograde.

Još uvek problem u Glamočkoj ulici stoji u mestu, građevinski materijal i dalje blokira stanovnike ove ulice koji ne mogu kolima prići svojim ognjištima. Žiteljima Glamočke ulice je bilo rečeno da će investitor morati da sruši postavljeni zid i skloni sav materijal kako bi omogućio ljudima slobodan prolaz.

Međutim, to se do danas nije dogodilo. Zid je srušen ispred porodične kuće Samardžića, dok ostali u ulici još uvek gaze preko armatura i blokova kada izađu iz svojih dvorišta.

Glamočka ulica još uvek blokirana
Glamočka ulica još uvek blokiranafoto: Privatna arhiva

Naime, pre par dana, stanare je zadesila nova muka. Radnici su se ponovo pojavili i počeli radove na objektu firme "Motorino".

Tada je Bojana Samardžić koja je jedna od stanara Glamočke ulice, za portal Espreso ispričala da su protiv investitora podnete 4 tužbe i da oni to ne bi smeli da rade, kao i da je ceo slučaj prijavila građevinskoj inspekciji. Inspekcija je po Bojaninom pozivu izašla na teren u subotu 29. novembra i zatvorila gradilište.

Međutim, pored zabrane, radnici su neometano nastavili gradnju juče, a na istom mestu su i danas. Inspekcije ne reaguju još uvek na ove prijave.

Bojana Samardžić za portal Espreso rekla je da su ona i ostale komšije u strahu svakog dana.

- Ova agonija traje već puna 3 meseca, ušli smo i u četvrti. Ja ne mogu normalno da živim dok se ovo ne okonča, ne smem mirno da izađem iz dvorišta, stalno razmišljam šta će me zateći kada se vratim. Nadam se da će nadležni reagovati i da će se ovaj problem rešiti uskoro.

Investitor ima dozvolu za rekonstrukciju postojećeg objekta, ali nema dozvolu za postavljanje temelja. Stanovnike najviše plaši da će on nastaviti tamo gde je letos stao, a da će oni ostati zazidani, jer ceo slučaj još uvek nije rešen.

Problem predstavlja jedan ar zemljišta koje je bilo u vlasništvu Grada, a prodato je vlasniku firme "Motorino", odnosno, radi se o delu ulice kao i o jednoj školi. U Zakonu se navodi: "Postojeće i planirane površine javne namene se ne mogu otuđiti iz javne svojine."

Podsetimo, i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić uverio se u ovaj bizaran slučaj na licu mesta i obećao da će ograda biti srušena, što se i dogodilo, ali delimično.

S druge strane oglaiso se i gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić koji je povodom problema stanara u Glamočkoj ulici, posetio i izjavio da je postupak inspekcijskog nadzora u Gradu u toku.

Pored toga, gradonačelnik je tražio od opštine da preispita akte koje je donela i da omogući građanima da nastave sa korišćenjem ulice, kako su to činili godinama unazad.

- Od predsednika opštine i opštinskih organa zahtevam da ovaj slučaj ima prioritet u rešavanju - zaključio je tada gradonačelnik Radojičić.

(Espreso/ Dijana Spasov)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.