OBORENA 3 RUSKA HELIKOPTERA U BLIZINI KIJEVA: Oglasilo se MUP Ukrajine
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

TENZIJE SE NE SMIRUJU

OBORENA 3 RUSKA HELIKOPTERA U BLIZINI KIJEVA: Oglasilo se MUP Ukrajine

Ruska Federalna služba bezbednosti saopštila je da su ukrajinske granične službe napustile sve objekte na rusko-ukrajinskoj granici

Objavljeno:

Ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su tri ruska helikoptera oborena u regionu Kijeva. Ruski napad na Ukrajinu počeo je rano jutros.

- Jedan ruski helikopter K-52 i tri helikoptera u blizini Gostomela oboreni su u Kijevskoj oblasti - navodi se u saopštenju ministarstva objavljenom na sajtu.

Ranije u četvrtak, Generalštab ukrajinskih oružanih snaga saopštio je da je šest ruskih aviona oboreno dok su snage napale Ukrajinu. Ruska vojska je negirala te tvrdnje, javila je državna novinska agencija.

Kako je ranije saopšteno, pet osoba poginulo je danas kada je oboren ukrajinski vojni avion, saopštile su ukrajinska policija i sektor za vanredne situacije.

Istovremeno, savetnik ukrajinskog predsednika navodi da se ukrajinska vojska odupire ruskim snagama duž praktično cele granice s Rusijom i da su oštre borbe u toku u regionima Sumi, Harkov, Herson, Odesa i na vojnom aerodromu blizu Kijeva.

Savetnik ukrajinskog predsednika izjavio je da Kijev strahuje da će ruski padobranci biti ubačeni u Ukrajinu i pokušati da zauzmu vladino sedište u Kijevu, javio je Rojters.

Ruska Federalna služba bezbednosti saopštila je da su ukrajinske granične službe napustile sve objekte na rusko-ukrajinskoj granici, javio je Interfaks.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.