"MI SMO TO SASVIM JASNO FORMULISALI": Otkriveno šta je Putinov USLOV da pregovora sa Zelenskim
Vladimir Putin i Volodimir Zelenski, Foto: EPA/IGOR KOVALENKO, EPA/ MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL, Profimedia, EPA / STEPAN FRANKO

OKRŠAJ TITANA

"MI SMO TO SASVIM JASNO FORMULISALI": Otkriveno šta je Putinov USLOV da pregovora sa Zelenskim

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je u četvrtak ujutru da se odlučio na specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini

Objavljeno:

Kremlj ne vidi prepreke za organizovanje razgovora predsednika Ruske Federacije i Ukrajine Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog, ali samo ako je Ukrajina "spremna da razgovara o bezbednosnim zabrinutostima Moskve", rekao je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

On je podsetio da je Putin već formirao svoju viziju šta će Rusija očekivati od Ukrajine kako bi se "konceptualni problemi crvene linije rešili".

- Mi smo to sasvim jasno formulisali: ovo je neutralan status, ovo je odricanje od sistema naoružanja... Ovde je pitanje da li je rukovodstvo Ukrajine spremno za to - dodao je Peskov, prenose Ria novosti.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je u četvrtak ujutru da se odlučio na specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. On je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti "zahtevaju od nas odlučnu i hitnu akciju, Donbas se obratio Rusiji sa zahtevom za pomoć".

1 / 7 Foto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.