"BRAJAN JE ČUDAN TIP": U javnost isplivao transkript razgovora policajaca koji su videli par PRE UBISTVA
Gabi i Brajan, Foto: Printscreen/Instagram/gabspetito

novi detalji

"BRAJAN JE ČUDAN TIP": U javnost isplivao transkript razgovora policajaca koji su videli par PRE UBISTVA

Otprilike dve nedelje pre nego što se veruje da je Londri ugušio i pretukao Gabi u kampu u Nacionalnom parku u Vajomingu, policija je dobila prijavu da je Londri viđen kako u javnosti udara Gabi

Objavljeno: 23:40h

Advokati porodice ubijene blogerke Gabi Petito, tvrde da su pronašli dokaze koji pokazuju da je njen dečko i ubica, Brajan Londri, bio "emotivna i mentalna pretnja po Gabi" u nedeljama pre njene smrti.

Dokazi su predstavljeni tokom suđenja nakon što su advokati Džozefa Petita i Nikol Šmit otkrili transkripte razgovora između policajca koji je naišao na par i kapetana policije Prajsa koji je sproveo nezavisnu reviziju incidenta.

Otprilike dve nedelje pre nego što se veruje da je Londri ugušio i pretukao Gabi u kampu u Nacionalnom parku u Vajomingu, policija je dobila prijavu da je Londri viđen kako u javnosti udara Gabi.

Gabi Petito
Gabi Petitofoto: Printscreen/Instagram/gabspetito

Policija je par pronašla na ulazu u obližnji Nacionalni park i zaustavili su ih, ali nije podignuta optužnica protiv Brajana, iako zakon Jute zahtreva da svako ko je prijavljen za nasilje u porodici bude priveden.

Nakon što je Gabi pronađena mrtva, pokrenuta je nezavisna istraga u policiji protiv dva službenika koja su tog dana otišla po prijavi i razgovarali sa Brajanom i Gabi.

Tog dana Gabi je bila vrlo uznemirena, a policajcima je rekla da ju je Brajan uhvatio za lice i vrat.

Međutim, prema transkriptu razgovora dva policajca koji je naveden u novom izveštaju, stariji službenik navodno nije verovao da je Gabi napala Londrija, piše Fox news.

"Nakon 16 godina karijere mogu da kažem da verujem Gabi. Nakon svega što je rečeno, ali i njene fizičke sposobnosti ne verujem da ga je ona napala", piše u transkriptu razgovora.

Gabi Petito
foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/GABSPETITO

Policajac je navodno kolegi rekao da je "Brajan čudan tip", kao i da njegovo ponašanje ima više "crvenih zastavica nego grupa komunista, kao i da mu nije bio simpatičan".

"Mislio sam da je on emotivna i mentalna pretnja za nju", navodi se u dokumentu.

Na kraju, policajci su razdvojili par te noći. Gabi je ostala u kamperu, dok su Londrija odvezli u obližnji motel.

"Iako je u tom trenutku izgledalo kao da je zlostavljač Gabi, to ne znači da ona na duže staze nije trpela nasilje u toj vezi. Mi u tom trenutku nismo imali dokaze za to", rekao je drugi policajac.

Roditelji traže odštetu od 50 miliona dolara

Međutim, prema tužbi, stariji policajac mu je rekao da je pronašao izjave podnosioca prijave, u kojoj on navodi kako je video da Londri u javnosti udara Gabi.

Gabini roditelji sada na sudu traže odštetu od 50 miliona dolara.

"Naša ćerka je umrla i to je rezultat dugotrajnog porodičnog nasilja koje je trpela, vlast je to trebalo da prepozna i spreči. Da su se policajci tada striktno pridržavali zakona, možda bi Gabi danas bila sa nama", rekla je njena majka.

Podsetimo, Brajan je u oproštajnom pismu, koje je policija pronašla pored njegovog tela, priznao da je ubio svoju devojku Gabi.

Pismo, zajedno sa rancem i pištoljem kojim je izvršio samoubistvo pronađeno je u močvari blizu kuće Brajanovih roditelja na Floridi.

Istraga je otvorena nakon što su roditelji prijavili njen nestanak 12. septembra 2020. godine.

Njeno telo pronađeno je 19. septembra u kamp naselju u nacionalnom parku Grand Teton, u blizini mesta gde je poslednji puta viđena sa Brajanom. Tri nedelje pre toga, Gabi je poslednji put razgovarala sa svojim roditeljima.

Kao uzrok njene smrti navode se udarci čvrstim predmetom ili šakom po glavi i gušenje rukama. Njeno telo pronađeno je tri nedelje nakon što ju je Londri ubio.

Njegovi ostatci su pronađeni 20. oktobra, dva meseca nakon što ju je ubio i mesec dana nakon što je nestao.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.