ISPLIVALI NAJNOVIJI DETALJI O MANEKENKI ČIJE JE TELO RASKOMADANO: Poznato šta je dovelo do BRUTALNOG UBISTVA?!
Ebi Čoi, Foto: Printscreen/ Instagram/xxabbyc

JEZIVO

ISPLIVALI NAJNOVIJI DETALJI O MANEKENKI ČIJE JE TELO RASKOMADANO: Poznato šta je dovelo do BRUTALNOG UBISTVA?!

Ebi je imala blizak odnos sa porodicom bivšeg muža, kupila im je i luksuzan stan, ali je navodno sve krenulo nizbrdo kada je rešila da ga proda

Objavljeno:

Činilo se da Ebi Čoi (28) živi život o kojem mnogi sanjaju. Na fotografijama i snimcima objavljenim u februaru na njenom Instagramu, manekenka je pozirala na balkonu u Parizu, večerala sa prijateljima u luksuznom restoranu i prisustvovala modnim događajima.

"Od Hong Konga do naslovnice magazina L'Officiel Monaco, nastavlja se moje putovanje kao ikone stila", napisala je 14. februara uz fotografiju na kojoj je na naslovnici francuskog modnog magazina.

Međutim, kod kuće u Hong Kongu, istražitelji tvrde da su njen bivši suprug i dva člana njegove porodice već planirali da je ubiju kada se vrati.

Policija Hong Konga je 27. februara optužila Aleksa Kvonga za brutalno ubistvo bivše žene, zajedno sa njegovim ocem Kvongom Kauom i starijim bratom Entonijem Kvongom.

Početkom februara, tvrde zvaničnici, trio je iznajmio stan u selu Lung Mei Tsuen i pretvorio ga u radionicu za uklanjanje delova tela u kojoj su delovi Ebinog leša kasnije pronađeni skriveni u loncu za supu.

"Hladnokrvne ubice su stan pažljivo uredile. Oruđe koje je korišćeno za komadanje tela pronađeno je u stanu, uključujući sekač za meso, testere, duge kabanice, maske i rukavice. Osumnjičeni su prekrili zidove stana, na lice stavili štitnike i obukli kabanice kako ne bi bili umrljani krvlju dok komadaju telo", rekao je šef policije Alan Čung Nga-lun.

Aleksova majka Dženi Li Sui-heun optužena je za ometanje istrage.

Užasni detalji ubistva šokirali su metropolu koja je smatrana jednom od najbezbednijih mesta na svetu.

Porodična svađa oko stana vrednog 9 miliona dolara

Ebi Čoi Tin-fung bila je najstarija od tri ćerke, dolazila je iz bogate porodice koja vodi građevinski posao u kontinentalnoj Kini.

Čoi i Aleks Kvond venčali su se 2012. godine, kada je imala samo 18 godina. Imaju dva sina, od kojih stariji ima 10 godina. Razveli su se negde pre 2016. godine, a Čoi je započela vezu sa Tamom Čukom Kvanom, čiji je otac osnovao poznati lanac restorana.

Čoi je održavala bliske odnose sa porodicom bivšeg muža. Policija je rekla da je Čoi kupila četvorokrevetni luksuzni stan za porodicu i decu u bogatom delu Hong Konga, a pomagala je i bivšem deveru Entoniju da kupi još jednu kuću.

Prema pisanju The Straits Times, ona je u jednom trenutku vodila štand sa palačinkama sa Entonijem, koji je radio i kao njen lični vozač. Na Instagram nalogu koji navodno pripada Entoniju nalazi se nekoliko prijateljskih fotografija sa Ebi, u kojoj joj želi srećan rođendan i obraća joj se sa "sestra".

Ebin prijatelje Bernard Čeng rekao je da je često išla na odmore da obe porodice, Tam i Kvong.

Njegova supruga rekla je za medije da je Ebi vodila računa o svima, uključujući i porodicu bivšeg supruga.

Međutim, policija tvrdi da su odnosi počeli da se pogoršavaju prošle godine, kada je Ebi rešila da proda luksuzni stan. Iako ga je Ebi platila, stan je registrovan na njenog bivšeg svekra Kvonga Kaua, navodno kako bi se izbeglo plaćanje taksi od skoro milion američkih dolara.

U podacima o hipoteci vidi se da je Kau kupio stan u julu 2019. godine za 73 HK$, što je 9 miliona američkih dolara i otplatio je celu hipoteku do oktobra iste godine.

Iako je Ebi obećala da će porodici Kvong naći novi dom, njen plan je naišao na oštar otpor bivšeg svekra, rekao je policijski izvor za Souh China Morning Post.

Prema pisanju drugog medija, spor je naterao Ebi da uzme advokata, koji joj je rekao da ako može da dokaže da je ona platila imovinu, može da dobije novac od prodaje.

Za sada nije poznato da li je stan na kraju prodat. Bez obzira na to, policija tvrdi da je ovo dovelo do toga da Kvang Kau počne da smišlja zaveru protiv bivše snajke.

Kvong Kau je bivši narednik policije Hong Kong koji se povukao 2005, nakon što je navodno optužen za seksualni napad žene.

On je navodno početkom februara iznajmio stan u kojem su pronađeni ostaci manekenke.

Žena prezimena Ng (47) je takođe uhapšena jer mu je pomogla da iznajmi stan, kao i još jedan u gradu koji je kasnije služio kao mesto za skrivanje Aleksa Kvonga.

Entoni Kvong je navodno 21. februara otišao do luksuznog stana da pokupi Ebi i odvede je po dete. Dok su prilazili ulazu u tunel, vozilo se zaustavilo i u njega je ušao njen bivši muž Aleks.

Nije jasno šta se dalje desilo, ali Ebin nestanak je prijavljen kasnije tog dana nakon što nije došla da pokupi dete.

Policija je 24. februara upala u stan u kojem su pronađeni Ebini ostaci.

U frižideru su pronađene ljudske noge, a lobanja i nekoliko rebara u loncu za supu. Na potiljku lobanje nalazi se velika rupa, a istražitelji veruju da je to pucanj koji je ubio Ebi dok je bila u vozilu devera.

Ubrzo su uhapšeni dever, svekar i svekrva, dok je njen bivši suprug priveden sutradan dok je pokušavao da pobegne iz grada.

Oni se nalaze u pritvoru bez mogućnosti plaćanja kaucije.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.