GOMILAJU SE TRUPE, KREĆE SE U OSLOBAĐANJE: Juriš Ukrajinaca na ove 3 regije, evo šta se dešava na FRONTU!
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

RAT U UKRAJINI

GOMILAJU SE TRUPE, KREĆE SE U OSLOBAĐANJE: Juriš Ukrajinaca na ove 3 regije, evo šta se dešava na FRONTU!

Putinovim dekretom uvedeno je ratno stanje u regijama Herson, Zaporožje, Donjeck i Lugansk

Objavljeno: 10:51h

Ukrajinske snage gomilaju trupe u regionu Herson, kako bi krenuli u oslobađanje tri regije.

Vlasti regije Herson nameravaju da oslobode još tri ukrajinske regije, rekao je za RIA Novosti Kiril Stremousov, zamenik šefa regije Herson kog je imenovala Moskva.

"Nakon odbijanja napada na Herson, planiramo da pokrenemo protivofanzivu na Mikolajev, Odesu i Dnjepar", rekao je izvor za RIA Novosti.

Kiril Stremousov je u izjavu za Radio Krim utvrdio da ukrajinska vojska ima nizak moral i da im ponestaje vojnika u južnoj Ukrajini, gde se očekuje protivofanziva.Takođe je rekao da je na bojištu puno plaćenika.

"Neće moći da probiju liniju odbrane, a ne verujem da na jugu ima 60.000 pripadnika oružanih snaga Ukrajine, najviše ih je 30.000 koji ne žele da umru, rekao je utvrdivši da teren otežava Ukrajincima odbijanje obrambenih položaja Rusije.

Ukrajina
foto: Profimedia

Podsetimo, Putinovim dekretom uvedeno je ratno stanje u regijama Herson, Zaporožje, Donjeck i Lugansk. Prema mišljenju ruskog vodstva Hersona, Kijev gomila vojne snage na rubu regije kako bi pokrenuo veliku ofanzivu, a Rusija je formirala vojne snage da odbije napad.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.