"DALI SMO SATANISTIMA ŠANSU DA SE DOZOVU PAMETI": Evo šta je Putin sve REKAO danas, sad će sve biti DRUGAČIJE!
Vladimir Putin, Foto: EPA/Yuri Kochetkov

OVO ĆE ODJEKNUTI

"DALI SMO SATANISTIMA ŠANSU DA SE DOZOVU PAMETI": Evo šta je Putin sve REKAO danas, sad će sve biti DRUGAČIJE!

Dekret, koji je objavljen na sajtu Kremlja, daje veće moći liderima Luganska, Donjecka, Zaprožja i Hersona, koje je postavila Rusija

Objavljeno: 15:48h

Vladimir Putin uveo je ratno stanje u četiri ukrajinske teritorije koje je anektirao nakon što su ruski zvaničnici upozorili na ukrajinski napad na ključni grad na jugu zemlje - Herson.

- Radimo na tome da rešimo veoma kompleksne, obimne zadatke, kako bismo osigurali budućnost za Rusiju, sigurnu budućnost za naš narod - rekao je Putin članovima Saveta za nacionalnu bezbednost.

Dekret, koji je objavljen na sajtu Kremlja, daje veće moći liderima Luganska, Donjecka, Zaprožja i Hersona, koje je postavila Rusija.

Dekret stavlja Rusiju i na jaču "ekonomsku ratnu stopu". Putin je naredio "ekonomsku mobilizaciju“ u osam pokrajina koje se graniče sa Ukrajinom, uključujući Krim, koji je Rusija anektirala 2014.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: AP

Putin je rekao da daje dodatna ovlašćenja liderima svih ruskih provincija da održavaju javni red i povećavaju proizvodnju u znak podrške ratu Moskve, koji ulazi u osmi mesec. Zakon takođe ograničava slobodu kretanja u i iz osam ruskih provincija koje se graniče sa Ukrajinom.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Profimedia

U svom govoru Putin je najavio dalju eskalaciju sukoba, nazivajući ukrajinske zvaničnike "satanistima" koji su "ignorisali upozorenja Rusije".

- Rusija je više puta dala šansu komandi satanista da se dozovu pameti. Ali nas nisu čuli, ili su nas ignorisali. Sada će sve biti drugačije, mi ćemo sad diktirati uslove - rekao je Putin.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Profimedia

Nedugo nakon Putinove izjave, njegov portparol Dmitrij Peskov, rekao je da Rusija ne planira da zatvara svoje granice.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.