"EVROPA DA ZAHVALI TURSKOJ NA TRANZITU GASA IZ RUSIJE": Putin poslao poruku nakon sastanka sa Erdoganom
Putin i Erdogan, Foto: EPA-EFE/SERGEY GUNEEV, EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

SASTANAK

"EVROPA DA ZAHVALI TURSKOJ NA TRANZITU GASA IZ RUSIJE": Putin poslao poruku nakon sastanka sa Erdoganom

Turski lider je, između ostalog, naglasio da je neophodno preduzeti korake kako radovi na nuklearnoj elektrani Akuju ne bi bili odloženi

Objavljeno: 15:47h

- Gasovod Turski tok radi bez prekida i evropski partneri moraju da budu zahvalni Turskoj na tome - poručio je danas ruski predsednik Vladimir Putin, na sastanku sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Sočiju.

- Verujem da naši evropski partneri moraju da budu zahvalni Turskoj na njenoj podršci neometanom tranzitu našeg gasa na evropsko tržište - kazao je Putin, a prenosi TAS S. Takođe je izrazio očekivanje da će danas biti potpisan memorandum o razvoju trgovinsko-ekonomskih veza dve zemlje.

Ruski predsednik je zahvalio Erdoganu na naporima koje je uložio da bi se rešilo pitanje isporuka žita iz Ukrajine, a Erdogan je rekao da Ankari i Moskvi predstoji otvaranje nove stranice u bilateralnim odnosima i saradnji.

1 / 7 Foto: Printscreen/RTS

- Verujem da će naš razgovor otvoriti novu stranicu u odnosima dve zemlje. Želeo bih da razgovaramo o pitanjima energetske saradnje, izvoza žita preko Crnog mora, turizmu i regionalnim pitanjima - naveo je Erdogan i dalje istakao da će jedna od tema razgovora biti i pitanje Sirije.

Turski lider je, između ostalog, naglasio da je neophodno preduzeti korake kako radovi na nuklearnoj elektrani Akuju ne bi bili odloženi. Posle razgovora dvojice predsednika "u četiri oka", pridružiće im se i delegacije.

(Espreso / TASS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.