ZAHAROVA REAGOVALA NA LITVANSKU BLOKADU, PALE TEŠKE REČI: Reakcija Rusije je JASNA - prešli su LINIJE!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

blokada

ZAHAROVA REAGOVALA NA LITVANSKU BLOKADU, PALE TEŠKE REČI: Reakcija Rusije je JASNA - prešli su LINIJE!

Ruska zvaničnica je izjavila i da Litvanija „provocira i da će te provokacije naterati Moskvu da na odgovarajući način reaguje“

Objavljeno:

Rusija smatra da se Litvanija agresivno ponaša i da ugrožava sferu bezbednosti hrane svojim ograničenjima tranzita robe u Kalinjingradsku oblast, i da će te provokacije naterati Moskvu da na odgovarajući način reaguje.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je, tokom direktnog prenosa na TV kanalu „Solovjev lajv“, naglasila da nisu dovodene u pitanje samo isporuke iz Rusije na teritorije država EU, već da je reč i o tranzitnim isporukama preko teritorija Evropske unije, u luke koje opslužuju različite delove sveta, navodi TAS S.

„Drugim rečima, država kolektivnog Zapada, država članica NATO-a, država članica svih evropsko-atlantskih integracija, trenutno dodatno komplikuje stvari pošto ova zajednica krivi našu državu koja nema veze sa problemima bezbednosti hrane“, saopštila je Zaharova.

Ona je navela i da Litvanija, zabranom tranzita robe železnicom u Kalinjingradsku oblast, pokazuje agresivno ponašanje.

„Oni se agresivno ponašaju, prešli su linije, čak su izašli iz okvira ponašanja koje je predviđeno međunarodnim pravom. Ponašaju se agresivno i neprijateljski“, rekla je Zaharova .

Ruska zvaničnica je izjavila i da Litvanija „provocira i da će te provokacije naterati Moskvu da na odgovarajući način reaguje“.

1 / 6 Foto: Profimedia

Naglasila je i da u Viljnusu moraju da shvate ozbiljnost posledica zabrane tranzita robe u Kalinjingradsku oblast.

Guverner Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov izvestio je ranije da su litvanski zvaničnici obavestili železničke vlasti regiona o zabrani tranzita niza robe koja potpada pod sankcije EU preko njihive teritorije od 18. juna, navodi TAS S.

Bonus video:

05:18

STEFANOVIĆ I HRKALOVIĆ SU NAPRAVILI OGROMAN PROBLEM SRBIJI! Advokat analizirao Dijanin intervju: Besprekorno je pripremila NASTUP

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.