NOVA FOTOGRAFIJA IZ ŠKOLE U TEKSASU VELIKI PROBLEM ZA POLICIJU: Važan detalj u odgovoru na MASAKR, SRAMNO OTKRIĆE!
Foto: kvue.com

JEZIVO

NOVA FOTOGRAFIJA IZ ŠKOLE U TEKSASU VELIKI PROBLEM ZA POLICIJU: Važan detalj u odgovoru na MASAKR, SRAMNO OTKRIĆE!

Ovo je još jedno sramno otkriće u onome što mnogi vide kao neuspeh organa reda da zaustave napad.

Objavljeno: 11:02h

Nekoliko policajaca naoružani puškama i najmanje jednim balističkim štitom u roku od 19 minuta bili su u školi u Teksasu, gde je došlo do masovne pucnjave - međutim, tek posle sat vremena upali su u učionicu i zaustavili napadača, pokazuju novi izveštaji.

Prema dokumentima koje su pregledali novine Austin American-Statesman i lokalna KVUE-TV, policajci sa teškim naoružanjem i taktičkom opremom bili su u Osnovnoj školi Rob mnogo ranije nego što je prvi put objavljeno.

Ovo je još jedno sramno otkriće u onome što mnogi vide kao neuspeh organa reda da zaustave napad.

U masovnoj pucnjavi 24. maja ubijeno je 19 dece i dve učiteljice, nakon što je Salvador Ramos upao u školu u gradiću Juvalde naoružan jurišnom puškom.

On je na kraju upucan, ali očajni roditelji ispred škole molili su policajce da uđu što pre u školu - oni su, prema nekim izveštajima, tek posle sat vremena upali unutra.

Šef policije Juvaldea Danijel Rodrigez rekao je da su policajci odgovorili "u roku od nekoliko minuta" od početka incidenta.

Međutim, na konferenciji za medije nekoliko dana nakon tragedije, Stiven Mekkro, direktor odeljenja za javnu bezbednost, priznao je da je doneta "pogrešna odluka" da se u učionicu ne provali ranije.

Prema snimku iz unutrašnjosti škole, 18-godišnji naoružani napadač nehajno ulazi na zadnja vrata u 11.33 ujutro, odlazi do učionice i odmah puca pre nego što se zabarikadira.

Video pokazuje da 11 policajaca ulazi u školu tri minuta kasnije. Šef policije školskog okruga Pit Aredondo pozvao je policijsku upravu Juvaldea i prijavio da je njihov osumnjičeni "puno pucao" iz puške u stilu AR-15 i nadmašio policajce u školi, za koje je rekao da su bili naoružani samo pištoljima.

Četiri minuta kasnije, u 11:44, snimak sa kamere na telu zabeležio je nove pucnje, prenosi Sky news.

1 / 12 Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

U 11:52 stigao je prvi balistički štit, a policajci su bili nestrpljivi da deluju.

Drugi policajac sa štitom stigao je u 12:03, a treći dva minuta kasnije.

Tek u 12:46 Aredondo je rekao taktičkom timu da provale vrata kad budu spremni.

Aredondo je rekao da nije smatrao da je on bio odgovoran na licu mesta i pretpostavio je da je neko drugi preuzeo kontrolu nad odgovorom organa reda.

Odlaganje odgovora organa reda predmet je savezne, državne i lokalne istrage nakon masakra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.